Arabské skořicové placičky

Tyto arabské skořicové placičky jsou také často překládány jako skořicový koláč Almoyshavena. V arabském světě jsou velmi oblíbené a vyhovují také naší, české chuti. Na jejich přípravu už budete mít téměř všechno doma, takže nemusíte nakupovat, abyste si připravili dezert ke kávě. Chuť skořice nás trochu přiblíží zimnímu období a skořice nás dokonale prohřeje. Vyzkoušejte i vy tento dezert. Pokud se vám bude zdát příliš jednoduchý, můžete si k němu vyšlehat smetanu nebo si připravit tvarohový krém, se kterým budete placičky podávat.

Reklama

Ingredience

  • 200 ml vody,
  • 50 g másla,
  • 50 ml slunečnicového oleje,
  • 130 g hladké mouky,
  • 3 lžíce cukru,
  • 3 lžíce mleté skořice,
  • 1 špetka soli.

Příprava

  1. V hrnci smíchejte vodu, olej a máslo. Vaříme, dokud se všechny ingredience nespojí.
  2. Jakmile získáte jednolitou směs, odstavte.
  3. Přidejte sůl a mouku a všechno pečlivě smíchejte.
  4. Když je směs natolik vychladlá, aby se v ní vejce nesrazilo, můžete je zašlehat.
  5. Pořádně promíchejte, abyste získali dokonale hladké těstíčko.
  6. Plech si vyložte pečícím papírem a potřete jej olejem. Na tento plech rozprostřete veškeré těsto.
  7. Těsto posypte cukrem a skořicí a pečte na 180 °C asi 20 minut. To, že jsou placičky hotové, poznáte podle nádherné zlatavé barvy.
  8. Před podáváním nakrájejte na menší kousky a podávejte.

Almoyshavena placičky

Jedná se o sladký a aromatický dezert. I když je tento dezert původně z arabských zemí, převzali ho sefardší Židé, které okouzlil svou jednoduchostí. Nechte se také očarovat tímto velice chutným a přitom velice jednoduchým receptem, který zvládne i kuchař začátečník. Stačí jednoduše vše smíchat, upéct a je hotovo.

Reklama