Nepečený kokosovo-čokoládový koláč

Internet je plný návodů na přípravu nejrůznějších zákusků a koláčů. Všechny jsou vám ale k ničemu, pokud nemáte troubu. Někdy se vám může stát, že očekáváte návštěvu, ale nejede elektřina a vy si tak nemůžete včas upéct domácí buchtu, kterou byste návštěvu mohli pohostit. Řešením jsou nepečené zákusky. A právě jeden takový vám představíme. Snoubí se v něm čokoláda a kokos – což je samo o sobě výborná kombinace.

Reklama

Ingredience

Na sušenkový základ:

  • 350 g čokoládových sušenek (můžete zvolit takové sušenky, které máte rádi),
  • 15 g másla,
  • 2 lžíce cukru,
  • 6 lžic smetany.

Na kokosový krém:

  • 200 ml smetany,
  • 250 g strouhaného kokosu,
  • 140 g moučkového cukru,
  • 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru.

Na vanilkový krém:

Reklama
  • 1 sáček vanilkového pudinku,
  • 4 lžíce cukru krystal,
  • 400 ml mléka.

Na čokoládovou polevu:

  • 100 g hořké čokolády,
  • 1 lžička másla,
  • 1 lžička čokoládové pomazánky (ve stylu Nutelly).

Příprava

Nejprve si připravte sušenkový základ:

  1. Sušenky vložte do mixéru a rozmixujte je na prášek. (Další možností je roztlouct je pomocí hmoždíře, nebo dát sušenky do sáčku a válečkem je rozdrtit na prášek.)
  2. Poté postupně přidávejte další ingredience – změklé máslo, cukr, 6 lžic smetany.
  3. Směs rozdělte na dva díly.
  4. Jeden díl natlačíme na dno formy na pečení vyložené pečícím papírem.

Připravte si kokosový krém:

  1. Smetanu šleháme a postupně přidáváme moučkový cukr, vanilkový cukr a strouhaný kokos.
  2. Připravený krém dejte do lednice na 15 minut.
  3. Tímto krémem si potřete těsto zapracovaného na dně formy.
  4. Na tento kokosový krém dejte druhou část sušenkového základu a uhlaďte.

Nyní je čas připravit si také vanilkový krém:

  1. Mléko s cukrem přivedeme k varu a přidáme pudink.
  2. Hotový pudink vylijeme na koláč (až nebude příliš horký, ale dbáme na to, aby byl stále ještě tekutý).

Nakonec si připravíme čokoládovou polevu:

  1. Čokoládu rozlámeme na malé kousky a rozpustíme na vodní lázni.
  2. Postupně přidejte máslo a čokoládovou pomazánku.
  3. Pořádně promíchejte a ještě teplou čokoládovou polevu nalijte na buchtu.
  4. Kdo chce, může ozdobit strouhaným kokosem.

Po ztuhnutí můžete podávat.

Reklama