Báječná pochoutka nejen na cesty: vepřové maso ze sklenice

Vepřové maso ze sklenice se u nás doma stala jakousi klasikou, bez které si neumíme představit rodinnou dovolenou. Jakmile nějak vyrážíme, bereme si s sebou zásoby a tahle dobrota nám zkrátka nesmí chybět.

Reklama

Vepřové maso ze sklenice se hodí nejen jako chutný pokrm, když vyrážíte někam na cesty nebo třeba na dovolenou pod stan, ale můžete po ni sáhnout i tehdy, když třeba nebudete stíhat připravit oběd a doma na vás bude koukat několik párů hladových očí.

Vepřové maso ze sklenice

Vepřové maso ze sklenice se doma bude jistě hodit. Můžete jej skladovat úplně stejně, jako jiné zavařeniny a sáhnout po něm v případě, až budete mít chuť na něco dobrého. Sklenice s masem si sebou můžete brát i na cesty nebo rodinné dovolené. Určitě se pro tuhle dobrotu najde využití.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 2 kg vepřového plecka
  • 2 kg vepřového bůčku
  • mletý kmín
  • sladkou a pálivou papriku
  • sušený česnek
  • mletý zázvor
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Vepřové maso nakrájejte na menší kostky.
  2. Osolte a opepřete podle chuti, vložte do misky, přikryjte alobalem a nechte přes noc odpočinout v lednici.
  3. Maso poté navrstvěte do čistých sklenic a pořádně do nich maso zatlačte.
  4. Do každé sklenice přidejte 3-4 polévkové lžíce vody.
  5. Přidejte koření.
  6. Zavřete sklenice s pomocí víček.
  7. Sklenice vložte do hrnce na zavařování, přidejte vodu a postupně přiveďte k varu.
  8. Poté vařte cca 90 minut.
  9. Nechte vystydnout, druhý den proces sterilizace opakujte po dobu 90 minut.

Vepřové maso ze sklenice určitě i u vás doma najde mnoho využití.

Reklama