Vepřové řízky v těstíčku jsou zase trochu něco jiného, nežli stará známá klasika v podobě řízků obalovaných v trojobalu. Pokud máte rádi vepřové maso a milujete řízky, pak si tenhle recept určitě někam zapište. Jsem si totiž jistá, že vám zachutná úplně stejně jako mě!
Kdo touží po změně a chce v kuchyni vyzkoušet něco jiného, ten si vepřové řízky v těstíčku jistě zamiluje. Vepřové maso je po upečení krásně měkké, speciální těstíčko naopak lehce křupavé, takže společně vytvoří opravdu zajímavý kontrast chutí. Jen o tom mluvím a už se mi sbíhají sliny!
Vepřové řízky v těstíčku
Tuhle dobrotu si jednoduše musíte zamilovat. Není náročná na suroviny ani na přípravu a já věřím, že si s tímto receptem dokáže poradit úplně každý. Dokonce i ten největší začátečník, který v kuchyni ještě nemá mnoho zkušeností.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 500 g vepřového masa
- 200 g hladké mouky
- 400 g tvrdého sýra
- 5 vajíček
- sůl a pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Vepřové maso omyjte, osušte a nakrájejte na plátky.
- Každý plátek podle chuti osolte a opepřete tak, jak máte rádi.
- Maso obalte v mouce, poté ve vajíčku, poté opět v mouce a poté opět ve vajíčku.
- Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubo a obalte v něm plátky vepřového masa.
- Takto připravené vepřové řízky v těstíčku položte na plech vyložený pečicím papírem.
- Plech vložte do předehřáté trouby a pečte na 170 °C.
- Během pečené řízky otočte.
- Pečte dozlatova.
Vepřové řízky v těstíčku jsou opravdová laskomina, kterou u nás doma připravujeme poměrně často a pokaždé si všichni báječně pochutnáme.