Opět trochu jiná klasika: vepřové řízky v těstíčku. Ochutnejte a zamilujte si je!

Vepřové řízky v těstíčku jsou zase trochu něco jiného, nežli stará známá klasika v podobě řízků obalovaných v trojobalu. Pokud máte rádi vepřové maso a milujete řízky, pak si tenhle recept určitě někam zapište. Jsem si totiž jistá, že vám zachutná úplně stejně jako mě!

Reklama

Kdo touží po změně a chce v kuchyni vyzkoušet něco jiného, ten si vepřové řízky v těstíčku jistě zamiluje. Vepřové maso je po upečení krásně měkké, speciální těstíčko naopak lehce křupavé, takže společně vytvoří opravdu zajímavý kontrast chutí. Jen o tom mluvím a už se mi sbíhají sliny!

Vepřové řízky v těstíčku

Tuhle dobrotu si jednoduše musíte zamilovat. Není náročná na suroviny ani na přípravu a já věřím, že si s tímto receptem dokáže poradit úplně každý. Dokonce i ten největší začátečník, který v kuchyni ještě nemá mnoho zkušeností.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 500 g vepřového masa
  • 200 g hladké mouky
  • 400 g tvrdého sýra
  • 5 vajíček
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Vepřové maso omyjte, osušte a nakrájejte na plátky.
  2. Každý plátek podle chuti osolte a opepřete tak, jak máte rádi.
  3. Maso obalte v mouce, poté ve vajíčku, poté opět v mouce a poté opět ve vajíčku.
  4. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubo a obalte v něm plátky vepřového masa.
  5. Takto připravené vepřové řízky v těstíčku položte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte na 170 °C.
  7. Během pečené řízky otočte.
  8. Pečte dozlatova.

Vepřové řízky v těstíčku jsou opravdová laskomina, kterou u nás doma připravujeme poměrně často a pokaždé si všichni báječně pochutnáme.

Reklama