Každý rodič by měl znát toto pravidlo 3 minut, které je důležité pro komunikaci s dítěm! Podívejte se proč

Říká vám něco pravidlo 3 minut? Pakliže máte děti a o tomto pravidle vůbec nic nevíte (nebo o něm dokonce čtete úplně poprvé) pak si určitě nenechte ujít dnešní článek. Každý rodič by totiž pravidlo 3 minut rozhodně znát měl, je totiž důležité pro komunikaci s dítětem.

Že nemáte sebemenší tušení, o co vlastně jde? Nevadí! Ráda vám psychology tolik doporučované pravidlo tří minut představím a vysvětlím vám, proč by jej měl znát každý rodič. Tak hurá na to!

Co je pravidlo 3 minut?

Pravidlo 3 minut je podle psychologů a odborníků velice důležitým způsobem, jak správně komunikovat s dítětem. Celé to spočívá v tom, že byste se s dítětem vždy měli vítat s takovým nadšením a radostí, jako byste s vítali s člověkem, kterého jste třeba už několik let neviděli a nyní jste šťastní, že jste se opět shledali.

Čtěte také: Vrchol nelidskosti a krutosti. Tomuto pejskovi někdo zalepil ústa páskou a svázal tlapky!

Je přitom úplně jedno, jestli jste byli odloučeni třeba půl hodiny, půl dne nebo třeba celý den – na tom v tomto případě vůbec nezáleží a doba odloučení rodiče od dítěte zde nehraje žádnou roli.

Jak to funguje?

Ať už se vrátíte z nákupu, na kterém jste byli třeba 2 hodiny, nebo přijedete z pracovní cesty, která vás od dítěte odloučila na několik dní, nechte všechny povinnosti a starosti stranou a jako první se věnujte právě svému dítku. Nejdůležitější jsou totiž ony první 3 minuty, během kterých se vám dítě bude snažit říci, co všechno se událo, bude se s vámi chtít podělit o zážitky a své pocity.

Pravidlo tří minut je v tomto případě hodně důležité, rozhodně mnohem důležitější, nežli nákup uložený v taškách nebo oblečení, které leží v kufru a potřebuje vyprat.

Všechno ostatní počká

Věřte nebo ne, ale dětem i pouhé 3 minuty stačí a kolikrát je pro ně krátký rozhovor daleko cennější, nežli celý den strávený s vámi. Jde o emocionální blízkost, kterou dítěti věnujete tak, že mu dopřejete několik minut s vámi. Nedovolte každodennímu stresu, chaosu a povinnostem, aby vás připravily o důležité okamžiky strávené s vašimi dětmi. Nic na světě totiž není důležitější, nežli právě ony.