Vždy jsem hledala recept na chutný nakládaný zelí jako z bistra, ale nikdy to nebylo ono, dokud mi kamarádka nedala tento recept.

Začněte svůj den s těmi správnými vitamíny! Zelí je zelenina, která by se v našem jídelníčku měla nacházet na pravidelné bázi. Její hlavní výhodou je, že našemu tělu dodá potřebné vitamíny a hlavně se dá jíst i samostatně. Dáváme vám do pozornosti tento recept na nakládanou zelí, jejíž chuť vás opravdu překvapí.

Reklama

2 Budete potřebovat:

  • 2 kg zelí
  • 400 gramů mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 150 ml oleje
  • 75 ml 9% octa
  • 100 gramů cukru
  • 2 lžíce soli
  • 3 bobkové listy
  • 5-6 kuliček pepře
  • 0,5 litru vody

Postup:

[sociallocker]

Zelí a mrkev si nastrouháme na struhadle na tenké proužky. Česnek nakrájíme na menší kousky, případně ho protlačíme. Směs dobře namačkáme do zavařovacích sklenic.

Reklama

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Do hrnce si dáme olej, ocet, cukr, sůl, bobkové listy, pepř a vodu. Vaříme pár minut a následně odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout. Touto směsí na závěr zalijeme zelí a sklenice uzavřeme. Pokud budete tento recept připravovat ve večerních hodinách, na další den bude akorát chutná a můžete se do ní pustit. Dobrou chuť.

3
Skvělý recept pro ty, kteří mají rádi nakládanou zelí z bistra nebo restaurace. Vzhledem k tomu, že do sklenice jde jen malé množství octa, sklenice můžete skladovat v lednici po dlouhou dobu. Ujišťuji vás, že ji ale sníte velmi rychle! Sdílejte tento recept se svými přáteli.

[/sociallocker]

 

Reklama