Máte rádi masové kuličky? Pokud ano, pak vás tento způsob jejich přípravy zaručeně zaujme! Masové kuličky patří k jednomu z nejoblíbenějších masových pokrmů, které jsou velmi chutné a dost snadno se připravují. Může to být úžasná specialita k pokrmům na slavnostních akcích, ale také i skvělá pochutina k nedělnímu obědu.
Složení
Masové koule jsou populárním pokrmem v mnoha kuchyních Asie, Evropy a Ameriky. Byly známi už ve starověké Číně a Římě. A teď, jak jste již mohli očekávat, vám tu objasníme, jak takový nejúžasnější způsob na přípravu masových kuliček, asi tak může vypadat. Nejprve si řekneme, co všechno bude potřeba koupit, když takový recept budete u vás doma chtít vyzkoušet. Mezi čtyři hlavní ingredience tohoto receptu patří:
- 40 dkg hovězího nebo mletého masa
- 1 rohlík či housku nebo 1 krajíc chleba
- 1,5 dl mléka
- 1 vejce
Dalšími ingrediencemi jsou jedna středně velká cibule, dvě polévkové lžíce oleje, dva stroužky česneku, jedna lžička červeného pepře, jedna lžička soli, jedna špetka černého pepře, pět až šest polévkových lžic strouhanky a olej na smažení nebo k vymazání plechu. Všechny tyto ingredience budete k přípravě skvělých masových kuliček potřebovat.
Příprava
Vezměte pečivo, buďto krajíc chleba, jeden rohlík či jednu housku, nakrájejte jej na menší kostičky a vhoďte ho misky. Poté na tyto kostičky nalijte část mléka a zamíchejte. Potom si dejte pánev na plotnu a nalijte do ní trochu oleje. Nakrájejte si cibuli na malé kousíčky a smažte ji na rozehřátém oleji v předpřipravené pánvi. Vezměte si maso, buďto hovězí nebo mleté, podle toho, jaké máte radši a jaké jste si při nakupování vybrali, a nakrájejte ho na kostky, stejně jako pečivo až na to, že na o dost větší kusy. Maso rozdrťte a dejte ho do velké hluboké misky. Přidejte k němu pečivo smíchané s mlékem a přihoďte osmaženou cibuli. Všechno důkladně promíchejte. Až vám ze všech ingrediencí vznikne dobře tvarovatelná hmota, vytvořte uprostřed ní důlek, do kterého následně rozklepněte vejce. Dále do něj přidejte koření a nasekaný česnek. Po malých částech přilévejte zbylé mléko z namáčení pečiva, a hněťte. Ze vzniklého těsta ručně vytvořte kuličky a obalte je ve strouhance. Nakonec smažte v hodně oleji na pánvi či v hrnci, nebo pečte v předehřáté troubě na plechu.