Netradiční palačinky s náplní ohromí po prvním soustě

Když se řekne palačinky, tak si většina z nás představí voňavé křehké usmažené těsto, namazané domácí ovocnou marmeládou nebo lískooříškovým krémem, zdobené ovocem a šlehačkou. Pokud ale chcete vyzkoušet trochu jiné palačinky, tak čtěte dál a dozvíte se, jak na to. Chuť těchto palačinek vás úplně odzbrojí a už nebudete chtít dělat jiné.  Jejich příprava je velmi jednoduchá a chuť je jedinečná. Můžete je snídat, obědvat anebo si je připravit ke kávě jako skvělý a jednoduchý dezert.

Co budete potřebovat

Tento recept na ty nejlepší palačinky, jaké jste kdy jedli, pochází z Litvy. Na přípravu těchto skvělých palačinek budete potřebovat určité suroviny na těsto a zvlášť suroviny na krém, kterým budete palačinky plnit. Nejdříve si přichystejte suroviny na palačinkové těsto: 200 g hladké mouky, 2 vejce, 500 ml mléka, 1 lžíci cukru, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžičku prášku do pečiva, špetku soli a vanilkové aroma dle chuti.

Na krém si připravte: ½ l mléka, 3 lžíce hladké mouky, 70 g másla, 2 vejce a 200 g cukru.

Čtěte také: Jak si doma připravit vynikající žloutkové řezy?

Jak na to

Tvorba samotných palačinek je velmi jednoduchá a skládá se z několika kroků:

  • 1. Nejdříve si do větší mísy nalijte mléko, přidejte prosátou mouku, vejce a slunečnicový olej, dále přisypejte prášek do pečiva, cukr, vanilkové aroma dle vaší chuti a špetku soli. Následně všechno pořádně rozmixujte mixérem a nechte půl hodiny odstát.
  • 2. Mezitím si připravte krém. Nejprve si rozšlehejte máslo mixérem, až dokud vám nevznikne hustá pěna. V jiné misce smíchejte cukr, vejce a mouku a také důkladně prošlehejte. Poté máslo postupně a pomalu přidávejte do této směsi a pořád šlehejte, až dokud nebude směs úplně hladká. Ohřejte mléko na vlažnou teplotu a následně také postupně zašlehávejte do této směsi, až dokud vše krásně nezhoustne.
  • 3. Na rozehřáté pánvi s trochou oleje usmažte palačinky do zlatohnědé barvy po obou stranách.
  • 4. Jako poslední krok jednotlivě naplňte připravené palačinky tímto úžasným krémem, spolu s ním můžete dát dovnitř čokoládu, šlehačku a dozdobte dle libosti například čerstvým ovocem, kokosem či oříšky a můžete podávat. Vaší kreativitě se meze nekladou.

No co myslíte, taková snídaně do postele, to by si nikdo z nás nenechal ujít. Přejeme vám dobrou chuť a doufáme, že se vám tento recept líbil a stane se jedním z vašich oblíbených.