Dnes se podíváme na jeden z nejjednodušších a nejchutnějších pokrmů světa. Podle následujícího receptu si můžete připravit úžasné rohlíky s mletým masem, které následně nakrájíte na jednotlivé porce a usmažíte. Věřte, že se jedná o velice jednoduchý recept, který si zamilují snadno všichni. Pokrm je vhodný pro celou rodinu, včetně dětí. Neváhejte a připravte jim jedinečnou pochoutku.
Co budete k přípravě potřebovat?
Na výrobu tohoto úžasného receptu budete možná potřebovat pár věcí, které úplně běžně nepoužíváte. Minimálně jedna z ingrediencí je v Čechách trochu netradiční a jistě ji doma právě teď nemáte. Alespoň většina lidí ne. V obchodě možná budete muset trochu hledat, ale věřte, že se vám to vyplatí, protože získáte levné a snadné jídlo, ideální na víkendy. Před začátkem si připravte:
- 3 listy plátků pita chleba
- 350 g kuřecího masa,
- 1 lžička hořčice
- 2 vejce,
- 6 lžic zakysané smetany
- 2 kusy taveného sýra,
- sůl
- pepř
- koření
- bylinky.
Proces přípravy
Nejdříve uvařte maso v osolené vodě s kořením, ochlaďte a rozemelte mixérem. Rozmačkejte tavený sýr a promíchejte s masovou hmotou. Poté dejte dohromady zakysanou smetanu a hořčici. Smíchejte masovou hmotu s připravenou omáčkou a promíchejte do hladka.
Pokud je náplň příliš hustá, můžete přidat ještě trochu zakysané smetany. Rozložte část náplně na jeden plát pita chleba a rovnoměrně rozetřete.
Zakryjte náplň dalším plátkem pita chleba, stiskněte k sobě a rozložte zbytek náplně na vrch. Opět rovnoměrně rozetřete. Zakryjte třetím listem pita chleba a pečlivě zarolujte.
Nechte rolku po dobu 20 minut, aby se pita změkčil a při krájení se nezlomil. Rolku nakrájejte na jednotlivé porce.
Kousky obalte ve vajíčku a každý kousek smažte z obou stran, dokud nebude dozlatova.
Podávat je můžete s čerstvou zeleninou, saláty nebo pečeným masem. Přejeme dobrou chuť celé vaší rodině!