Majonézu milují snad všechny domácnosti a existuje mnoho jídel, které nikomu nechutnají bez majonézy. Pokud vás nebaví každou chvíli kupovat novou skleničku majonézy a chcete vyzkoušet svou vlastní výrobu, máme pro vás ten nejlepší recept.
Rychlý a jednoduchý recept
Tento recept na majonézu je efektivní, výborný, jednoduchý a hlavně velice rychlý. Budete překvapeni, jak rychle dostanete skvělou majonézu. Můžete ji připravovat při vaření hlavního jídla a v klidu stihnete například při vaření brambor připravit i tu nejlepší majonézu. Zamiluje si ji celá rodina.
Pro tu nejlahodnější majonézu si připravíme:
- 1 vejce
- 200 ml slunečnicového oleje
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku hořčice
- 1 lžíci citronové šťávy
Pro přípravu výborné majonézy je potřeba, aby všechny ingredience byly dostatečně chlazené (aktuálně vyndané z lednice) a olej nejlépe vložte na dvacet minut do mrazáku. Díky tužší konzistenci všech ingrediencí bude majonéza mnohem lepší a chutnější, navíc se vyhneme nežádoucí tekuté formě.
Pokud máme všechny ingredience řádně chlazené, pak přichází na scénu mixér. Možná tím nejlepším mixérem bude ten tyčový, se kterým můžeme zvolit výšku, ve které zrovna chceme mixovat. Klepneme vajíčko do nádoby, ve které budeme majonézu připravovat. K vajíčku přidáme hořčici, sůl, olej a citronovou šťávu.
Mixování nezabere příliš času
Prvních pět sekund všechny ingredience mixujeme mixérem na úplném dně misky. Po uplynutí prvních pár vteřin mixérem pohybujeme nahoru a dolů tak, aby se promíchaly ingredience navzájem co nejvíce. Takovým způsobem mixujeme 20 – 25 vteřin. Za půl minuty máme konzistenci i celou majonézu hotovou.
Po ochutnání zjistíme, zda je potřeba přidat ještě trochu hořčice nebo například ještě špetku soli či trochu citronové šťávy. Dochutíme podle vlastních představ, znovu rozmixujeme a výbornou majonézu podáváme k hlavnímu chodu.