Lahodná buchta na plech? Její příprava zabere více času, ale vyplatí se

Přípravě tohoto sladkého dezertu věnujte dostatek času. Jeho přípravu neuspěchejte a vyčleňte si na ni alespoň dva dny. Jakmile ale s pečením skončíte, vaši hosté se budou ještě dlouho oblizovat. Spolehněte se, že z téhle buchty vám doma nezůstane ani drobeček.

Reklama

Příprava je sice časově náročná, ale snadná. Potřebujete jen základní suroviny. Na těsto si připravte:

  • 6 vajec,
  • 200 g cukru,
  • 200 g mouky,
  • 40 ml vody
  • 40 ml oleje
  • 3 lžíce kakaa
  • prášek do pečiva.

Vedle surovin na těsto si také připravte tyto ingredience na lahodný krém:

  • 400 g bílé čokolády
  • 400 ml smetany
  • 5 g želatiny
  • Glazuru od Dr. Oetkera

Příprava těsta vám zabere pár minut

Přípravu těsta začněte oddělením bílků od žloutků. Žloutky vyšlehejte s olejem a vytvořte hmotu podobnou majonéze, ale nic nedochucujte ji. Bílky smíchejte s cukrem a nakonec přidejte 40 ml vody. Směs pomalu mixujte a až bude dobře promísená, zaprašte moukou, kakaem a práškem do pečiva. Vyložte si plech pečícím papírem a těsto pečte 30 minut na 180 °C.

Reklama

Mezitím si připravte krém. Smetanu si přelijte do malého rendlíku a na vodní lázni pomalu ohřívejte. Jakmile bude dostatečně teplá, přidejte kousky bílé čokolády a míchejte, dokud se ve vodní lázni nerozpustí. Nakonec dejte rendlík na střední plamen, nechte zhruba 4 – 5 minut probublávat a občas promíchejte.

Vše nechte přes noc v lednici

Do malého množství vody si nasypte želatinu a pomalu ohřívejte. Pozor! Želatina nesmí projít varem. Nakonec ji smíchejte s čokoládovou směsí a nechte přes noc vychladnout v lednici. Ráno krém vyšlehejte mixérem, dokud nezhoustne.

Před podáváním si připravte cukrový sirup. Nechte cukr zkaramelizovat v malém množství vody. Nakonec přilijte dalších 500 ml vody a přidejte kapučíno a rum. Krátce provařte a sundejte z plamene. Po vychladnutí polijte sirupem těsto a potřete ho smetanovo-čokoládovým krémem. Horní vrstvu buchty nakonec glazujte směsí od Dr. Oetkera.

Reklama