A co je na tomto nepečeném dortu nejlepší? Že je připravený rychleji, než řeknete švec. Je lahodný, s dokonale vyváženou chutí, ne příliš sladký, ne příliš málo sladký. Je jednoduše vynikající, a pokud ho zkusíte připravit, rozhodně to nebude naposledy. Co jediné je třeba vybrat pořádně, jsou sušenky. Vyberte ty nejlepší a vaše nejoblíbenější a celkový dezert bude vynikající.
Co budete potřebovat pro přípravu?
- Čokoládové křehké sušenky 300 gramů
- Tvaroh ve vaničce 250 gramů
- Zakysaná smetana 250 gramů
- Cukr nebo jiné sladidlo 100 gramů
- Želatina 1 lžíce
- Voda 75 mililitrů
- Čokoláda 1 kus
Nejdříve si připravte želatinu, kterou smíchejte ve vodě. Nechte ji několik minut odstát a poté ji zahřejte ve vodní lázni. Smíchejte tvaroh, cukr, zakysanou smetanu a řádně míchejte, aby se sladidlo rozpustilo. Po rozpuštění cukru přidejte želatinu, opět míchejte. Připravte si dortovou formu, kterou vyložíte nejlépe potravinářskou folií. Na dno rozložte čokoládové sušenky a poté na ně umístěte připravený krém z tvarohu, zakysané smetany a tak dále. Dezert by se měl skládat ze tří vrstev mléčného krému a tří vrstev sušenek. Nakonec na dortovou formu natáhněte fólii a umístěte ji do lednice na jednu až dvě hodiny tuhnout. Po ztuhnutí můžete na vrch dortu nastrouhat hoblinky čokolády. Jestliže budete chtít dort více barevný, můžete krém rozdělit na dvě části. Jednu část nechat bílou a do druhé části zamíchat kakao. Díky tomuto postupu bude dort barevnější a na pohled hezčí. Pokud máte rádi například meruňky nebo jahody, můžete je umístit do krému. V létě je tento dezert vynikající velmi vychlazený. A pokud přidáte ovoce, stane se z celku lahodné osvěžení. Navíc dort obohatíte o vitamíny a minerální látky, které tělo jednoznačně potřebuje.