Dejte do těsta mandarinky a užijte si jedinečný dezert

Rychlé a jednoduché, velmi chutné a aromatické pečivo, které vám pomůže, pokud jsou na prahu hosté a nemáte čas. Jeden z nejjednodušších receptů na citrusový dort, který jste kdy viděli. Potřebujete na něj jen pár základních surovin a trochu času. Máte-li nečekanou návštěvu, jedná se o nejlepší dezert, který můžete připravit nejen hostům, ale také pro svou rodinu. Všichni budou nadšení a budou vás prosit, abyste sladkost připravili znovu.

Co budete potřebovat?

Suroviny, které potřebujete na výrobu tohoto domácího dezertu, nejsou vůbec složité a v obchodě je seženete během celého roku, takže nebudete omezeni pouze sezónou. Můžete si tuto pochoutku udělat během celého roku, což zajisté potěší nejen každou návštěvu, ale také vaši rodinu. Podívejme se na to, co všechno potřebujete na přípravu:

  • 6 mandarinek, 3 vejce, 100 ml mléka,
  • 150 ml rostlinného oleje,
  • 150 g + 3 lžíce cukru,
  • 250 g mouky, 5 g prášku do pečiva.

Pracovní postup

V první řadě si připravte mandarinky. Oloupejte je a nakrájejte na 2 části. Vejce smíchejte s mlékem a rostlinným olejem. Hmotu důkladně vyšlehejte mixérem. Přidejte cukr a pokračujte ve šlehání po dobu 3 minut. Po částech nasypejte prosévanou mouku a prášek do pečiva, znovu důkladně promíchejte mixérem. Zapékací misku vyložte pečicím papírem a namažte kouskem másla. Posypejte cukrem. Na dno rozložte mandarinky a vylijte těsto.

Čtěte také: Netradiční podoby kávy, které si zaručeně vychutnáte!

Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte asi 50 minut. Až dezert ochladne, posypte ho moučkovým cukrem. Máte-li několik volných minut, rozpusťte čokoládu a nalijte ji na dort. Zakysanou smetanu můžete rozšlehat s práškovým cukrem a dát tuto smetanu na dort. Uvidíte, že bude velmi chutný, je úžasně jednoduchý a vychutná si ho každý, kdo ochutná. To, co dáte nahoru na ozdobu, je pouze na vás. Přejeme dobrou chuť a příjemně strávené chvilky s přáteli a rodinou.