Nedělní oběd u babičky mě dostal! Pečené kuře s brambory na majoránce. Bomba!

Jezdíte taky o víkendech ke svým maminkám, nebo babičkám? Pokud ano, tak víte, že na vás vždy čeká něco dobrého.
My pro vás máme vynikající recept na pečené kuřátku s brambůrky na majoránce. Recept je jednoduchý, není na něm nic
složitého a chutná opravdu dobře.

Reklama

Způsob dělání těchto brambor je mnohem lepší, než klasické vařené brambory nebo kaše. Sice má spousty lidí rádo
jako přílohu hranolky, nebo krokety, ale toto je opravdu pecka.
Pojďte tedy s námi uvařit nedělní oběd, který bude chutnat celé rodině.

Ingredience:

Části kuřete, nebo kuře v celku, které si naporcujete.
1kg brambor
pepř, česnek, majoránka
olej
červená paprika

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup:

Nejprve začneme tím, že si předehřejeme troubu. Pak vezmeme papír na pečení, vložíme na plech a pouštíme se do
brambor. Brambory si pěkně umyjeme, oškrábeme a nakrájíme na měsíčky. Pokud máte kuře v celku, tak ho rozporcujem
omyjeme a okořeníme.
Nyní si vezmeme větší misku, nalijeme do ní olej, přidáme pepř a sůl a nakonec to hlavní, majoránku. Kdo chce, dochutí
si celou směs červenou paprikou. Do celé směsi vysypeme již umyté a nakrájené brambory a promícháme.
Teď kuře spolu s brambory vložíme na plech a dáme do trouby na 180 stupňů na jednu hodinu.
Dobrou chuť !

Reklama