Obrovské knedlíčky do polévky, které si zamilujete! Vyzkoušejte je i vy!

Zeleninový, masový nebo klidně jen z bujónu – to jsou druhy polévek, které denně připravujeme. Jejich chloubou mohou být naprosto vynikající vláčné knedlíčky. Hodí se do vývarů, ale také krémových polévek, které vytvoříte z jakékoli zeleniny. Ačkoli by se mohlo zdát, že spojením tří jednoduchých ingrediencí vznikne obyčejné jídlo, nemusí to být vždycky pravda. Ostatně – ochutnejte a uvidíte sami!

Reklama

Potřebné ingredience

Vše potřebné už budete mít pravděpodobně doma. Pokud chcete získat nádherně kypré polévky, které se stanou skvělým doplňkem každé vaší polévky, připravte si tyto ingredience:

  • 2 až 3 ks vajec,
  • 7 lžic krupice,
  • 1 lžíce jedlé sody,
  • pár kapek oleje,
  • sůl.

Postup přípravy

A nyní stačí vše spojit v hladké těstíčko. Do hluboké misky rozklepněte vejce a rozšlehejte je spolu s několika kapkami oleje a špetku soli. Jakmile se vám zdá, že jsou vejce dobře rozšlehaná, můžete vmíchat také jedlou sodu. Vejce se snažte šlehat tak, aby nevzniklo příliš mnoho pěny. Za stálého šlehání vmíchávejte krupici – pěkně jednu lžíci za druhou. Těsto by mělo být hladké, ale rozhodně ne příliš husté. Nyní nechte těsto alespoň hodinu odpočinout na chladném místě (do spíže, chodby nebo i lednice).

Vaření knedlíčků

Přidejte do těsta ke knedlíčkům trochu vývaru. Díky tomuto kroku se vaše knedlíčky nerozvaří – což se stává obvykle v důsledku toho, že v polévce nasají příliš mnoho vody. Knedlíčky můžeme vařit buď v samotném vývaru, nebo pro jistotu v horké osolené vodě a poté je do vývaru vložit. Je ale dobré, když před podáváním stráví knedlíčky ve vývaru alespoň 20 minut.

Reklama

Vylepšete je bylinkami

Pokud je sezóna nebo máte po ruce čerstvé bylinky, můžete své knedlíčky vylepšit tak, že před vařením vmícháte do knedlíčkového těsta nasekané bylinky. Může jít o pažitku nebo třeba petrželku.

Reklama