Připravit pro rodinu sytou a přitom chutnou večeři nebo oběd, není vždy jednoduché a po nějaké době už nevíte, co máte vařit. Dnes se podíváme na skvělý recept, po kterém můžete sáhnout vždy, když budete mít chuť na mleté maso a brambory. Je to velmi jednoduché, protože ho jednoduše strčíte do trouby a nemusíte u toho stát jako u karbanátků. Zároveň pokrm chutná skvěle a zaručeně ho budete s radostí připravovat často.
Co budete potřebovat?
Nebojte se, nebudete potřebovat obrovské množství surovin. Na přípravu potřebujete:
- 3 brambory
- 500 g mletého masa (podle svého výběru)
- 1 cibuli
- 280 g sýra
- 1 lžíci oleje
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce vody
- 1 lžičku papriky
- sůl
- pepř
- česnek podle chuti.
Nezapomeňte na zapékací misku o velikosti 17 x 26 cm. To je vše. Není toho příliš mnoho a přitom z toho můžete vykouzlit skvělé jídlo, které potěší celou rodinu.
Způsob přípravy
Brambory očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké měsíčky. Dejte je do velké mísy, přidejte sůl, pepř a česnek, 1 lžíci oleje a důkladně promíchejte, aby se ochutily všechny brambory.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Polovinu sýra nastrouhejte na velkém struhadle a smíchejte s cibulí. Přidejte sůl, pepř, česnek, majonézu, vodu a důkladně promíchejte.
V jiné míse smíchejte mleté maso se solí, pepřem, česnekem a paprikou.
Nyní vezměte zapékací misku a vymažte ji olejem. Rovnoměrně do ní rozprostřete brambory. Na tuto základní vrstvu přijde vrstva z mletého masa, ze kterého můžete předtím udělat placky, aby se lépe přenášeli do zapékací mísy.
Na maso rozložte směs cibule a sýra.
Takto připravený pokrm vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte po dobu 35-40 minut.
Vyndejte mísu z trouby a posypejte směs zbylým, nastrouhaným sýrem a vraťte vše do trouby na dalších 15 minut na 180 stupňů.
Užijte si skvělou chuť a příjemné aroma tohoto pokrmu. Dobrou chuť!