Sirup z červeného zelí je ideální lék proti kašli!

Zimní měsíce jsou ideální pro infekce, nachlazení a chřipku, aby se přihlásili o pozornost. Z tohoto důvodu je vhodné přijmout opatření, které v první řadě bude fungovat jako prevence. Jakmile se ale stane, že skutečně onemocníte, musíte mít po ruce recept na účinný a naprosto přírodní sirup, který vás zbaví kašle během pár dnů. Přesně na to je sirup z červeného nebo bílého zelí.

Sirup z červeného zelí

Na výrobu tohoto jedinečného léku budete potřebovat 500 ml šťávy z červeného zelí, 3 gramy šafránového prášku, 50 ml šťávy z rakytníku a 500 g bio medu. Příprava není vůbec složitá. V první řadě si udělejte šafránový odvar. Surovinu dejte do 100 ml horké vody a po vychladnutí smíchejte s ostatními ingrediencemi. Míchejte, dokud se dokonale nespojí. Poté přelijte tekutinu do sklenice a uložte na tmavé a chladné místo. Denně si dejte 3 polévkové lžíce jako prevenci onemocnění.

Sirup z bílého zelí

Druhou možností je použití bílého zelí, které bude stejně lahodné a efektivní jako první recept. Na výrobu tohoto sirupu budete potřebovat 700 gramů bílého zelí, 250 ml rakytníkové šťávy a 350 gramů bio medu. Zelí nakrájejte na malé kousky a nechte 10-20 minut odstát v míse vykoupené v teplé vodě. Poté zelí přefiltrujte přes dvojitou gázu a nechte vychladnout. Přidejte med a rakytník. Důkladně promíchejte. Přesuňte do nádoby a skladujte na tmavém, chladném místě. Užívejte 3-4 polévkové lžíce denně. Uvidíte, že kašel bude pryč během chvilky.

Čtěte také: Největší chyby, které všechny ženy dělají při menstruaci

Proč byste si měli sirup připravovat doma?

Možná vás napadá, že výrobou sirupu na kašel budete jen ztrácet čas. Myslete ovšem na to, že sirupy z lékárny jsou plné chemie, kterou ve svém těle rozhodně nechcete. Možná budou rychlejší a trochu účinnější, ale zaplatíte za to velkou daň v podobě rozhozeného trávicího systému a toxinů, které půjdou do vašeho těla. V případě domácích a zcela přírodních alternativ se ničeho podobného obávat nemusíte. Pokud si vážíte svého zdraví, měli byste se vždy spolehnout na přírodu, pokud se nebude jednat o skutečně závažné onemocnění, na které budou potřeba antibiotika nebo jiné léky.