Masový nášup pro chlapy? Zlatohorský pekáč provoní kuchyni a nenechá v klidu žádného masožrouta!

Šťavnaté a měkké maso, které se rozpadá v ústech a uhrane svou neskutečnou chutí? Připravit maso, aby se nevysušilo a neztvrdlo, není žádná věda, stačí vědět, jak na to. Příprava je totiž nadmíru snadná, příkladem je recept na zlatohorský pekáč s pečeným vepřovým masem a bramborami. Pečení v jednom pekáči ušetří čas i špinavé nádobí, po křehoučkém masíčku se navíc chlapi utlučou.

Reklama

Ingredience

Co budete na přípravu šťavnatého vepřového masa s bramborami potřebovat kromě hlubokého pekáčku? Připravte si:

  • brambory – asi 800 g (nebo dle potřeby)
  • vepřové maso (tučné podle chuti) – asi 1 000 g
  • červená cibule – 1-2 ks
  • sůl – dle chuti
  • mletý pepř – dle chuti
  • mletá paprika – dle chuti
  • hladká mouka
  • olej
https://irecept.cz/

Příprava

Máte pocit, že delikátní a šťavnatý pokrm nelze připravit z tak málo přísad? Mnoho ingrediencí není zárukou, že bude jídlo chutnat nejlépe. Naopak, v jednoduchosti je krása, nadto snadnou přípravu zvládne úplně každý a bez mnohahodinového postávání u sporáku. Jídlo z jednoho pekáčku si zamilují hospodyňky kvůli své přitažlivé přípravě, muži zase pro delikátní chuť pořádného kusu masa! Stačí postupovat dle návodu a za pár minut se rozline kuchyní božská vůně, která nenechá žádného masožrouta na pochybách, že v troubě je něco úžasného!

Na začátku si připravte pekáč nebo zapékací nádobu, ve které budete pokrm připravovat. Vyberte velikost s ohledem na množství brambor a masa. Zapékací misku vymažte olejem, případně máslem nebo jiným tukem. Červenou cibuli nakrájejte na plátky. Vepřové maso, pečeni, kýtu, plec nebo krkovici nakrájejte na plátky, poprašte mouku a dejte předpéct do trouby na 180 °C a mezitím si oloupejte brambory. Omyjte je a nakrájejte na plátky, rozprostřete je do vymazané nádoby, na tuto vrstvu rozložte připravenou cibuli, navrch předpečené maso. Posypte solí, pepřem a dochuťte mletou paprikou. Na závěr přikryjte alobalem a pečte do změknutí brambor na 200 °C. Pro získání zlatavého vzhledu je dobré před dopečením folii sundat a dopéct.

Reklama