Vynikající roláda s bramborami, která potěší každého gurmána

Plánujete velký rodinný oběd o víkendu? Anebo jen potřebujete nový recept na vynikající večeři? Ať už plánujete cokoli, chuť plněné hovězí rolády s bramborami se ničemu nevyrovná.

Co budete potřebovat?

Většina surovin, které potřebujete na přípravu tohoto lahodného pokrmu, vás zajisté vůbec nepřekvapí. Na výrobu samozřejmě potřebujete mleté hovězí maso (1-1 ½ kg). Na přílohu si připravte 1 kg brambor. Na dochucení a naplnění sekané budete potřebovat 1 papriku, 1 cibuli, 300 gramů rajčat, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 vejce, sůl, pepř, mletou papriku, 2 lžičky hořčice, 2 stonky petržele, 200 gramů slaniny a 2 kyselé okurky.

https://irecept.cz/

Způsob přípravy

V první řadě si připravte cibuli, okurky a petržel. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Kyselé okurky podélně rozřízněte a petržel nasekejte na malé kousky. Takto připravenou zeleninu dejte stranou a přejděte na přípravu mletého masa. Mleté maso doma vložte do kuchyňského robota nebo ho rozmělněte mixérem. Musí být velmi jemné, aby se s ním dobře pracovalo.

Čtěte také: Instantní kysané zelí dělám tímto způsobem již 20 let a všichni si pro mě jezdí pro pár sklenic

Během mixování přidejte do masa dvě čajové lžičky hořčice, petržel, sůl, pepř a míchejte minimálně jednu minutu, aby se všechny chutě spojily. Poté si na pracovní plochu rozložte pečicí papír a přesuňte na něj maso. Rukama z masa vytvořte plát ve tvaru obdélníku. Povrch potřete hořčicí. Následně na něj vyskládejte slaninu, cibuli, kyselou okurku a pomocí pečicího papíru maso zarolujte do tvaru sekané. Maso zatím odložte a připravte si brambory.

Zelenina a brambory doplní chuť masa

Brambory oškrábejte a nakrájejte na plátky nebo měsíčky. Do misky nalijte trochu rostlinného oleje (olivového) a přidejte do něj sůl, pepř a mletou papriku. Pro lepší chuť můžete přidat také lisovaný stroužek česneku, bazalku nebo oregano. Papriku nakrájejte na čtvrtky. Rajčata na horní straně nařízněte do tvaru křížku. Brambory i připravenou zeleninu pokapejte ochuceným olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Na plech přidejte také sekanou a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu cca 1 hodiny.