Jak si udělat vepřové maso v bramboráku?

Jestli potřebujete tip na nedělní oběd nebo večeři, jste na správném místě. Pokud k vaření navíc použijete sáček na pečení, udržíte maso krásně křupavé a šťavnaté. Nebude vysušené a navíc si na něm pochutná celá rodina. Chutě se v pečícím sáčku lépe promísí a výsledný pokrm bude vynikající.

Co budete potřebovat na toto skvělé jídlo?

Kombinace masa a zeleniny bude chutnat jemně, navíc bude jídlo hotové docela rychle. Budete na jeho výrobu potřebovat:

  • 900 gramů vepřového masa
  • 4 větší brambory
  • 2 stroužky česneku
  • Zelené koření
  • Sůl, pepř
  • Sáček na pečení

Vidíte? Nebudete potřebovat hromadu surovin, abyste vytvořili skvělé jídlo. Nejdříve oloupejte a pak umyjte brambory, nakonec nakrájejte na střední kousky. Maso pak nakrájejte na malé kostičky a smíchejte ho v míse s bramborami. Následně osolte, opepřete a posypte zeleným kořením. Česnek pak nasekejte na drobné kousky nebo prolisujte lisem a přisypte na bramborovo-masovou směs.

Čtěte také: Do formy na bábovku dala masovo-zeleninovou směs a do středu vajíčko. Za pár minut měla na stole perfektní sekanou!

Co udělá pečící sáček s pokrmem?

Bramborovou směs s masem pak nasypte do pečícího sáčku, dejte do něj trochu vody a následně můžete přidat zakysanou smetanu nebo rajčatovou omáčku. Jednat můžete podle své chuti. Pečící sáček zajistěte a vložte do předehřáté trouby na 190 stupňů. Maso s bramborami pečte 40 minut, poté snižte teplotu na 170 a otevřete sáček, aby se maso dobře propeklo. Takto nechte asi 15 minut.

https://www.tudasfaja.com/

Pečicí sáček má velkou výhodu. Jídlo v něm bude připravené mnohem dříve, než kdybyste ho pekli v troubě v pekáči. Navíc bude jídlo méně kalorické, nemusíte k něm přidávat žádný tuk navíc. Díky troše vody se maso upeče ve vlastní šťávě. K takovému pokrmu si pak můžete udělat ještě hromadu grilované nebo na páře uvařené zeleniny a budete mít jídlo, které si můžete dopřát také při redukční dietě. Pečicí sáčky si můžete koupit v kterémkoli obchodě.

https://www.tudasfaja.com/