Plněné trubičky ve stylu kremrolí budou vždy oblíbené nejen mezi dětmi, ale také dospělými, kteří si díky nim připomenou svá dětská léta. Příprava tohoto dezertu přitom není vůbec složitá a zvládne to prakticky každý. Velkou výhodou je, že nepotřebujete ani mnoho ingrediencí, takže výroba bude nejen jednoduchá, ale také levná. Dezert se skládá ze dvou složek, ale připravit je můžete snadno a trubičky budete mít hotové během pár hodin, protože těsto potřebuje odpočívat.
Domácí trubičky s krémem se stanou vždy milovanou pochoutkou pro všechny děti, protože jsou příjemně sladké, ale ne až příliš. Z množství surovin, které jsou uvedeny níže, můžete připravit 10 kusů, což je ideální počet jen pro rodinu. Jestli budete chtít připravit větší množství i pro přátele nebo na nějakou akci, musíte samozřejmě úměrně zvýšit množství každé suroviny. Jakmile tento recept ochutnáte, budete ho připravovat často, a proto si ho někam uložte, abyste si mohli vychutnat tyto úžasné trubičky.
Co potřebujete na těsto a jak na to?
Na výrobu těsta budete potřebovat jen pár ingrediencí. Připravte si po ruce 150 gramů mouky, 100 gramů másla z mrazáku, 50 gramů smetany (15 % tuku), 1 vejce (velikost C1) a špetku soli. Smetanu smíchejte s rozklepnutým vejcem a směs dejte stranou. Potom nastrouhejte zmrzlé máslo, přidejte mouku a sůl a důkladně promíchejte (hlavně máslo netřete). Potom přidejte vaječnou směs, promíchejte a rychle vytvarujte do koule.
Zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice alespoň na 2 hodiny. Potom těsto rozdělte na 2 části. Každý kus vyválejte na dva velké pláty o tloušťce asi 3 mm a vložte zpět do lednice na dalších 30 minut. Každý z plátů nakrájejte na proužky široké asi 2 cm. Obalte s nimi kovové trubičky pomazané máslem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 15-20 minut. Potom vše nechte vychladnout.
Co potřebujete na krém a jak na to?
Na výrobu proteinového krému budete potřebovat 90 gramů bílků (3 kusy), 180 gramů cukru, 45 ml vody a 1 lžičku citronové šťávy. Díky citronu nebude krém jen sladký, a proto byste to neměli podceňovat. Nesmíte to ale zároveň ani přehnat, jinak bude krém zbytečně kyselý. V hrnci smíchejte vodu a cukr. Tak připravíte sirup. Dejte hrnec na oheň a přiveďte k varu. Teplotu snižte a vařte po dobu 7-8 minut.
Mezitím vyšlehejte bílky s citronovou šťávou do bílé pěny. Nepřestávejte míchat a přidejte tenkým proudem a velmi pomalu připravený sirup. Šlehejte, aby vznikla stabilní lesklá hmota. Ve chvíli, kdy mísu otočíte dnem vzhůru, aby se měla udržet uvnitř. Krém přesuňte do cukrářského sáčku s hvězdicovým zakončením a hotovým krémem naplňte upečené trubičky. Až budete mít vše hotové, čeká na vás nejpříjemnější povinnost. Musíte je s rodinou a přáteli všechny sníst. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!