Mnoho dětí přímo miluje chuť kinder tyčinek nebo řezů. Ne vždy je ale máte po ruce, i když chcete své děti potěšit a malé balení stojí hodně peněz, i když ho děti sní během chvilky. Existuje na to skvělé řešení. Můžete jim jednoduše připravit domácí pochoutku, která bude chutnat i vypadat úplně stejně, jen bude mnohem větší. Uvidíte, že děti budou nadšené a vy s tím nebudete mít ani příliš mnoho práce, protože výroba je příjemně jednoduchá a levná.
Ideální dezert pro rodinu i hosty
Jestli máte doma děti nebo očekáváte návštěvu, zaručeně budete hledat nový recept na dezert, kterým byste je potěšili. Tento recept je velmi jednoduchý, ale s přípravou musíte začít den předem. Počítejte s tím, až se do něj budete chtít pustit. Krém, který se nachází uvnitř, musí ztuhnout přes noc, a proto musíte začít alespoň večer předtím, než dezert budete potřebovat. Ráno uděláte pár konečných kroků a budete mít připravený dokonalý dezert pro rodinu i návštěvy.
Co budete potřebovat?
Na výrobu kinder tyčinky budete potřebovat 4 středně velká slepicí vejce, 5 polévkových lžic slunečnicového oleje, 80 gramů krupicového cukru a 80 gramů pšeničné mouky. Nezapomeňte také na 20 ml mléka, 2 polévkové lžíce kakaového prášku a 5 gramů prášku do pečiva. Na náplň si připravte 200 ml kondenzovaného mléka, 200 gramů zakysané smetany (20 % tuku), ½ sklenice mléka, 50 gramů krupicového cukru, 20 gramů instantní želatiny a 1 sáček vanilky. Na polevu budete potřebovat jen tabulku čokolády.
Výroba těsta
V první řadě prosejte mouku. To je velké tajemství přípravy jakéhokoli dezertu. Uprostřed udělejte důlek a opatrně do něj vložte kakaový prášek a prášek do pečiva. Vše promíchejte a potom znovu udělejte kopeček a uprostřed hlubší důlek. Rozklepněte vejce. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte mixérem, dokud nezískáte bílou a tuhou pěnu, která při otočení misky zůstane na svém místě. V samostatné misce vyšlehejte žloutky a postupně k nim přidejte cukr.
Potom nalijte mléko a přidejte slunečnicový olej. Pokračujte ve šlehání mixérem další 2 až 3 minuty. Vzniklou směs nalijte do důlku, který jste vytvořili v míse s moukou. Míchejte dřevěnou špachtlí nebo velkou lžící, dokud se vše nespojí. Do těsta přidejte pěnu z bílků a jemně vše promíchejte. Vznikne vám husté těsto. Formu na pečení vymažte olejem a nalijte do ní těsto. Takto připravené těsto vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 25 minut. Po upečení udělejte test párátkem, jestli je těsto hotové. Jestli ne, vložte ho ještě na pár minut do trouby.
Začněte s přípravou náplně
Mléko a želatinu zahřívejte, dokud se želatina nerozpustí. Nesmíte ji ale přivést k varu. V misce na šlehání smíchejte kondenzované mléko se zakysanou smetanou, přidejte cukr a vanilin. Šlehejte směs vysokorychlostním mixérem. Jakmile bude těsto na dezert upečené a trochu vychladlé, rozdělte ho napříč na dvě stejně silné části. Vezměte formu, ve které jste těsto upekli. První polovinu vložte do formy, nalijte doprostřed připravenou směs a přitlačte ji druhou polovinou těsta. Dávejte si pozor, aby na sobě poloviny dobře seděly, jinak nebude výsledek vypadat tak dobře, jak chcete.
Vše zabalte do potravinářské fólie. Nyní vložte celý dezert do lednice a nechte ho tam odpočívat přes noc. Druhý den ráno můžete vstát brzy, vyndat formu z lednice a s pomocí nože vytáhnout celý dezert z formy. Tabulku čokolády nasekejte a rozpusťte ve vodní lázni. Nalijte ji na celý povrch dezertu. Díky tomu získáte dojem, že se skutečně jedná o kinder řez a vaše děti budou nadšené. Potom už stačí jen nakrájet tyčinky na libovolnou velikost a tvar. Budete potřebovat jen ostrý nůž. Střed dezertu můžete ještě posypat kokosovými vločkami, anebo ho nechat jen tak. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!