Bábovka plněná nutellou? Tento recept musíte vyzkoušet!

Moučníky milujeme úplně všichni. Kdo by taky neměl rád možnost osladit si trochu život?  Třeba po práci se šálkem kávy může být chutný dezert spolehlivou záchranou náročného dne. Proč tedy nezkusit tento recept na bábovku, která vás překvapí svou vláčností a jemnou náplní přímo z oblíbené nutelly? Recept je snadný a zvládne jej připravit skutečně kdokoliv.

Reklama

Ingredience

  • Vejce – 3 kusy
  • Sůl – 1 špetka
  • Cukr – 150 gramů
  • Vanilkový cukr – 2 lžičky
  • Mouka – 500 g
  • Ricotta – 250 g
  • Slunečnicový nebo kukuřičný olej – 50 ml
  • Prášek do pečiva – 6 lžiček
  • Nutella nebo jiný oříškový krém – 150 g
https://www.kokaihop.se/

Jak postupovat?

Nejprve je třeba nechat si předehřát troubu. Těsto je totiž třeba vkládat do dobře vyhřáté trouby, aby se ihned začalo péct a nesrazilo se. Rozehřejte ji na 170 stupňů a vymažte a vysypte si formu na bábovku.

Nyní si vezměte vhodný ruční šlehač a mísu. Vejce šlehejte několik minut a pomalu přidávejte také sůl a cukr. Šlehejte do světlé a nadýchané hmoty. Dále přidejte i vanilkový cukr a šlehejte, dokud se vše dobře nesmíchá.

Ke konci šlehání přidejte také ricottu a olej a promíchávejte, dokud nebude konzistence hladká. Na závěr odměřte mouku a polovinu prosejte do těsta a promíchejte. Poté prosejte zbytek mouky a promíchejte. Je správně, že nyní těsto bude hodně hutné, toho se ale nelekněte, přesně takto to má vypadat.

Reklama

Polovinu těsta přeneste pomocí stěrky do pečicí formy a uprostřed těsta udělejte důlek. Toto místo opatrně lžící naplňte nutellou. Jakmile máte hotovo, vezměte si zbytek těsta a zalijte povrch bábovky, aby nutella nikde nevyčuhovala. Je třeba počítat s tím, že nutella bude i po upečení tekutá, takže bábovka nebude tak kompaktní a pevná, jak jste zvyklí. Proto s ní pracujte opatrněji.

Moučník pečte ve spodní části trouby asi 50 minut, dokud nechytne hezkou zlatavou barvu. Nechte trochu vychladnout a dort otočte dnem vzhůru na talíř. Bábovku můžete klidně lehce poprášit trochou moučkového cukru.

Bábovku je možné skladovat při pokojové teplotě až tři dny. Je ale skoro jisté, že tak dlouho nikdy nevydrží. Většinou zmizí po jednom nebo dvou dnech – tak je dobrá. Pokud ji chcete trochu vylepšit, je možné do těsta přidat také nastrouhanou kůrou z 1 citronu nebo 2 lžíce rumu. Dezert pak získá celkově výraznější chuť. Stejně tak je možné zcela vynechat nutellovou náplň. Tato verze je pak vhodnější na cesty, když potřebujete spíše pevný dezert, který se nerozpadá.

Zdroj: kokaihop.se

Reklama