Zavařené vepřové patří mezi jedny z nejoblíbenějších pokrmů. Je chutné, vydatné a existuje spousta receptů, z nichž si vybere skutečně každý. Pokud vy ještě nemáte ten svůj zamilovaný, který byste vařili rádi a opakovaně, dál už hledat nemusíte, my jsme jej našli za vás. Budete potřebovat jen pár ingrediencí a zavařovací sklenice.
Co budete potřebovat?
- Vepřové maso – 1 kg
- Bůček nebo slanina – 0,5 kg
- Kamenná sůl – 1 polévková lžíce
- Bobkový list – 2 kusy
- Mletý černý pepř – podle chuti
- Kuličky černého pepře – 5 kusů
Jak postupovat?
Maso omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vyřízněte z něj šlachy, zbytky kůže nebo různé žilky a nakrájejte jej na malé kousky. Maso přendejte do malého kastrůlku, osolte, opepřete, dobře promíchejte a nechte hodinu marinovat. Na dno vysterilizované sklenice dejte bobkový list, pepřové kuličky a maso. Je důležité jej do sklenice naskládat velmi natěsno, aby nahoře zůstal volný prostor asi 3 cm. Do velkého hrnce si mezitím nalijte trochu vody, vložte do něj naplněné sklenice s masem a přikryjte kovovou poklicí bez gumy.
Zapněte si troubu a rozehřejte ji na maximální teplotu. Připravený hrnec se sklenicemi vložte do trouby a jakmile voda dojde k varu, snižte teplotu na 150 stupňů a duste asi tři hodiny. Během této doby si nakrájejte bůček nebo slaninu na malé kostky, osmahněte je na pánvi a poté na závěr přípravy v troubě přidejte k již téměř hotovému vepřovému masu. Opět sklenici pevně zavřete víčkem a poté troubu vypněte a maso nechte pomalu vychladnout.
Chutný oběd kdykoliv a kdekoliv
Hotové zavařené maso je možné skladovat v lednici nebo v chladném sklepě po dobu až šesti měsíců. Můžete jej jíst s čímkoliv chcete. Klidně i jen s chlebem, ale výborně chutná také s brambory nebo jakoukoliv jinou přílohou. Snadno jej také vezmete s sebou na cesty a můžete si užít plnohodnotné jídlo, ať už jste kdekoliv.
ZDROJ: myhomeinspiration.net