Léto se blíží s ním období dovolených. To ale neznamená, že přestanete s pečením. Vaše rodina nejspíš předpokládá, že si budou i nadále užívat domácích dezertů. Potřebujete proto spolehlivý, jednoduchý a rychlý recept na domácí dezert. Krémové trubičky jsou z křehkého těsta, italské smetany a zakysané smetany. Připravit je můžete také z listového těsta.
Co budete potřebovat?
Na těsto si připravte 1 vejce, 250 gramů másla, 200 gramů zakysané smetany a 280 gramů pšeničné mouky. Mouky možná budete potřebovat trochu více nebo méně, aby mělo těsto správnou konzistenci. Druhou částí receptu je vynikající krém v italském stylu. Na ten si připravte 240 gramů cukru krupice, 120 gramů moučkového cukru a 150 gramů vaječných bílků (cca 5 kusů).
Pracovní postup
V první řadě smíchejte máslo, mouku a zakysanou smetanu. Začněte s hnětením a pokračujte, dokud nezískáte homogenní těsto.
Poté ho vložte do potravinářské fólie a nechte v lednici chladit alespoň 30 minut. Až uplyne tato doba, můžete ho přesunout na pracovní desku a vyválet na plát. Těsto nakrájejte na proužky o tloušťce 2 mm.
Pro další krok budete potřebovat kovové trubičky, které se používají běžně při pečení cukroví. Proužky na ně opatrně natočte, abyste získali tvar podobný kremrolím.
Trubičky pečte v troubě předehřáté na střední teplotu po dobu 12-15 minut. Počkejte, dokud nebudou nádherně zlaté a křupavé. Poté je nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Příprava italského krému
Bílky smíchejte s moučkovým cukrem a míchejte, dokud nevznikne tuhá pěna.
Směs cukru krupice a vody povařte v hrnci na teplotu 115-120 stupňů. Cukrový sirup pomalu přidávejte k bílkům. Pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte propojenou, sněhově bílou směs.
Před plněním dejte krém na pár minut do lednice, aby byl pevnější. Vložte ho do cukrářského sáčku a rovnoměrně s ním naplňte upečené trubičky.
Zdroj: babcineprzepisy.pl