Sušenkové dorty jsou velmi oblíbené a také velmi jednoduché na výrobu. Jestli máte rádi čokoládu, tento recept musíte ochutnat. Je velmi jemný a nadýchaný. Kombinace všech složek tohoto dezertu k sobě dokonale ladí a vychutná si ho úplně každý. Na pečení se připravte formu o průměru 22 centimetrů. V této formě bude mít dort nejlepší výšku a bude vypadat krásně.
Těsto
Dezert se skládá ze tří částí. Na těsto potřebujete 4 vejce, 140 g cukru, špetku soli, 110 g mouky, 20 g škrobu, 2 lžičky prášku do pečiva, 40 g kakaa, 100 g rostlinného oleje a 80 ml vroucí vody. Žloutky oddělte od bílků. Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru. Přidejte olej a kakao. Promíchejte.
Zalijte vroucí vodou a promíchejte. Přidejte mouku, škrob a prášek do pečiva. Vyšlehejte do hladka. K bílkům přidejte půlku cukru a špetku soli. Bílky přidejte do těsta a míchejte do hladka. Těsto rozdělte do dvou forem. Pečte na 170 stupňů po dobu 25-30 minut. Jeden piškot rozdělte na dvě části. Získat musíte tři pláty těsta.
Krém mascarpone
Na přípravu krému budete potřebovat 400 g sýra mascarpone, 300 g husté smetany a moučkový cukr podle chuti. Záleží jen tom, jak sladký krém budete chtít. Vychlazenou smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem. Do mascarpone přidávejte sladkou šlehačku po částech a vždy ji dokonale zašlehejte.
Čokoládová pěna
Na poslední část dezertu potřebujete 2 tabulky hořké čokolády (200 g), 200 g smetany, 30 g másla a 8 g želatiny. Želatinu namočte do vody. Do hrnce vložte čokoládu a máslo. Nechte roztát. Do hmoty přidejte želatinu. Promíchejte a nechte vychladnout. Smetanu vyšlehejte a po částech přidávejte do čokoládové směsi. Nakonec si připravte 300 g čerstvých nebo mražených třešní.
Na plát dortu dejte čokoládovou pěnu a třešně. Položte další plát těsta a potřete krémem. Rozložte třešně a položte poslední část těsta. Pořádně namažte krémem a vršek ozdobte třešněmi. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: zdobrom.com