Znáte marinovaný salát z ředkviček a okurek, který vašemu jídlu může dodat úplně jinou chuť? Tato kombinace je velmi oblíbený. Hodí se hlavně k masu, nebudete k tomu potřebovat mnoho surovin a příprava je navíc hodně jednoduchá. Navíc tak to do sebe dostanete dostatek vitaminů a minerálů, které budete potřebovat.
Co si musíte připravit za ingredience?
Hodně zeleniny rozhodně neuškodí vašemu zdraví. K výrobě salátu budete potřebovat:
- 700 g ředkviček
- 2 ks okurek
- 1 ks cibule
- Petrželku a kopr
- 3 lžičky soli
- 6 lžic cukru
- 1 l vody
- 1 lžičku hořčičného semínka
- 2 ks bobkového listu
- 80 ml 9% octa
- 5 ks sladkých paprik
- 10 ks hrášku
A jak docílíte lahodného salátu? Nejdříve musíte naředit sůl a cukr ve vodě. Přidejte hořčici, bobkový list a pepř. Přiveďte celou směs k varu a vařte asi pět minut. Potom nechte vychladnout. Ředkvičku umyjte, nakrájejte na plátky, cibuli pak na tenká půl kolečka. Ostatní zeleninu nakrájejte na drobné kousky, okurky zase na plátky.
Dejte zeleninu do sklenice a louhujte
Připravte si čisté sklenice. Měly by mít objem asi 0,7 litru. Postupně vkládejte ředkvičky, okurky, cibuli a ostatní zeleninu a naplňte sklenice až po okraj. Poté smíchejte ocet, vyndejte bobkový list, a směs nalijte do sklenic na zeleninu.
Zakryjte víčky a nechte 6 hodin odležet a louhovat. Až poté můžete salát vyzkoušet.
Veškeré chutě ze zeleniny se promísí a možná budete překvapeni, jak skvěle chutná. Hodí se jako příloha k masu nebo jen tak k večeři. Můžete dokonce přidat nějaký druh zeleniny, jestli máte své oblíbené. Naloženou můžete mít jakoukoliv zeleninu, dbejte hlavně na to, aby byly sklenice čisté a poté dobře uzavřené. Jedině tak docílíte správné kombinace chutí ze všech druhů zeleniny, které jste naložili. A navíc salát můžete použít i v zimě, protože bude konzervovaný.
Zdroj: ohlyad-dnya.net.ua