Znáte marinovaný salát z ředkviček a okurek, který vašemu jídlu může dodat úplně jinou chuť? Tato kombinace je velmi oblíbený. Hodí se hlavně k masu, nebudete k tomu potřebovat mnoho surovin a příprava je navíc hodně jednoduchá. Navíc tak to do sebe dostanete dostatek vitaminů a minerálů, které budete potřebovat.
Co si musíte připravit za ingredience?
Hodně zeleniny rozhodně neuškodí vašemu zdraví. K výrobě salátu budete potřebovat:
- 700 g ředkviček
- 2 ks okurek
- 1 ks cibule
- Petrželku a kopr
- 3 lžičky soli
- 6 lžic cukru
- 1 l vody
- 1 lžičku hořčičného semínka
- 2 ks bobkového listu
- 80 ml 9% octa
- 5 ks sladkých paprik
- 10 ks hrášku
A jak docílíte lahodného salátu? Nejdříve musíte naředit sůl a cukr ve vodě. Přidejte hořčici, bobkový list a pepř. Přiveďte celou směs k varu a vařte asi pět minut. Potom nechte vychladnout. Ředkvičku umyjte, nakrájejte na plátky, cibuli pak na tenká půl kolečka. Ostatní zeleninu nakrájejte na drobné kousky, okurky zase na plátky.
Čtěte také: Lahodný ovocný krémový dort, který si vaše děti zamilují
Dejte zeleninu do sklenice a louhujte
Připravte si čisté sklenice. Měly by mít objem asi 0,7 litru. Postupně vkládejte ředkvičky, okurky, cibuli a ostatní zeleninu a naplňte sklenice až po okraj. Poté smíchejte ocet, vyndejte bobkový list, a směs nalijte do sklenic na zeleninu.
Zakryjte víčky a nechte 6 hodin odležet a louhovat. Až poté můžete salát vyzkoušet.
Veškeré chutě ze zeleniny se promísí a možná budete překvapeni, jak skvěle chutná. Hodí se jako příloha k masu nebo jen tak k večeři. Můžete dokonce přidat nějaký druh zeleniny, jestli máte své oblíbené. Naloženou můžete mít jakoukoliv zeleninu, dbejte hlavně na to, aby byly sklenice čisté a poté dobře uzavřené. Jedině tak docílíte správné kombinace chutí ze všech druhů zeleniny, které jste naložili. A navíc salát můžete použít i v zimě, protože bude konzervovaný.
Zdroj: ohlyad-dnya.net.ua