Mnoho lidí stále považuje snídani za jedno z nejdůležitějších jídel dne. Věří, že pokud den začnou vyváženou a chutnou snídaní, hned se jim bude lépe a snadněji pracovat a získají pro všechny své aktivity dostatek energie a sil. Bohužel nabídka snídaňových jídel je ve většině rodin dost omezená. Obvykle se jí pečivo se sýrem či šunkou, případně jogurt s musli či míchaná vejce, pokud je více času. To se ale časem nutně omrzí. Co když se ale dá snídaně poměrně snadno ozvláštnit novým receptem, který vám zachutná, a navíc je zdravý?
Zkuste vynikající pomazánky
K čerstvému pečivu není nic chutnějšího než právě domácí pomazánka. Navíc pokud si ji vytvoříte doma, nemusíte se bát toho, že byste do sebe cpali nějaké zbytečná éčka nebo konzervanty. Vše je domácí a do pomazánky přijde jen to, co tam sami dáte. Zkuste tyto osvědčené recepty a na snídani se budete těšit jako nikdy dřív. Začít den zdravou snídaní je klíčové pro udržování zdravého životního stylu a štíhlé linie. Pokud se budete stravovat pravidelně a zdravě, nebude vás honit mlsná a snadněji odoláte různým pokušením.
Okurková pomazánka
Do letních dní je tato pomazánka jako dělaná. Snadno si ji připravíte z pár surovin:
- 150 g tvarohu
- Svazeček kopru
- 1 okurka
- 1 stroužek česneku
- Sůl a pepř
Bylinky nejprve řádně omyjte, osušte a nasekejte najemno. Poté okurku oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a dejte do misky. Přidejte zbývající ingredience a vše dobře promíchejte. Za pár minut máte připravený chutný pokrm, který se skvěle hodí nejen na snídani. Zkuste si pomazánku naservírovat k celozrnnému pečivu a máte dokonale vyváženou snídani nebo večeři.
Houbová pomazánka
Pokud patříte k milovníkům hub, pak si tenhle recept zamilujete. Co na něj budete potřebovat?
- 100 g hub
- 50 g smetanového sýra
- Sůl, pepř
- Trocha slunečnicového oleje
Nejprve si houby jemně orestujte na pánvi. Může se jednat o klasické žampiony, ale klidně i houby, co jste si nasbírali v lese. Následně houbovou směs rozmixujte dohladka v mixéru, přidejte smetanový sýr a míchejte dohladka. Dokořeňte a můžete servírovat dle vaší libosti na pečivo.
Drožďová pomazánka
Možná ten název nezní nejvíc lákavě, ale jde o velmi zdraví prospěšný recept, který vám také zachutná. Výhodou je, že výrazný zápach droždí po tepelné úpravě zmizí, takže není problém si ji dopřát i před odchodem do práce. Co budete potřebovat?
- Cibulka
- Jedna kostka kvasnic
- 2 vejce
- Trocha vody
- Stroužek česneku
- Sůl, pepř
Na másle osmažte na drobno nakrájenou cibulku, přidejte jemně rozdrobené kvasnice a nechte je rozpustit. Jakmile se začnou srážet, přidejte rozšlehaná vejce s trochou vody. Vše důkladně promíchejte a počkejte, jakmile se vejce vysráží a celá směs zhoustne. Přidejte protlačený česnek a ochuťte zbylými ingrediencemi a nechte vychladnout.
ZDROJ: grazynkagotuje.pl