Jak si udělat chutnou přílohu k masu trošku jinak?

Ředkvičky známe všichni. Většinou je jíme jen tak, případně je nakrájíme a zamícháme do zeleninového salátu spolu se zakysanou smetanou. Jen málokoho by napadlo, že ředkvičky se dají smažit na pánvi. Přitom je výsledek velmi lahodný a chutný, zelenina nezhořkne, naopak se zvýrazní její šťavnatá chuť.

Jak je správně osmažit?

Pokud si chcete ředkvičky osmažit, vyberte pouze čerstvé a zdravé kusy. Dobře je omyjte, abyste je zbavili nečistot a zeminy. Poté je nezapomeňte osušit papírovými ručníky nebo utěrkou. Z obou stran ředkvičky odřízněte koncové části a nakrájejte ji na kousky, malé ředkvičky stačí rozpůlit. Na pánvi rozpusťte trochu másla a rostlinného oleje a dobře rozpalte.

Ředkvičku nasypte do rozehřátého oleje a ihned ji posypte solí a cukrem. Dobře promíchejte. Takto smažte zeleninu asi pět až sedm minut na středním nebo mírném ohni za občasného míchání. Doba smažení závisí na velikosti kousků a na vaší chuti – někdo má rád, když uvnitř zůstane lehce křupavá, někdo ji smaží až do úplného změknutí.

Čtěte také: Fazolová polévka s chilli a klobásou pro pořádné chlapy v zimním období

https://xitrosti.com/

S čím si ředkvičku dopřát?

Hotovou ředkvičku opatrně vyndejte z pánve na talíř, nejlépe děrovanou naběračkou, abyste zbytečně nepřenášeli i přebytečný olej. Ředkvičky ozdobte čerstvým, najemno nakrájeným hlávkovým salátem nebo jinou listovou zeleninou či bylinkami. Můžete přidat i trochu sezamu. Jíst je můžete jen tak nebo jako přílohu k hlavnímu chodu. Skvěle se hodí například k masu, drůbeži, rybám nebo mořským plodům.

https://xitrosti.com/

Ředkvičky jsou bohaté na vlákninu, vitamín C, kyselinu listovou a selen. Dále obsahují draslík, vápník, síru, karoten, kyselinu nikotinovou a vitamín B. Najdeme v ní i hořčičné oleje. Je to skvělá potravina do redukční diety, protože mají jen velmi málo tuku a nízkou kalorickou hodnotu. Pravidelná konzumace zabraňuje množení bakterií a plísní ve střevech. Jsou vhodnou potravinou při nachlazení a nemocech dýchacích cest.

Zdroj: xitrosti.com