Snídaňové vejce jsou vždy dobrým nápadem, ale po čase může být jejich konzumace trochu nudná a jednostranná. Odborníci na výživu doporučují zpestřit jídelníček. A občas si připravit třeba trochu jiný recept, než běžně děláte. Uvidíte, že vám pak snídaně bude i více chutnat. Zkuste i vy tento recept, který vám pomůže vychutnat si snídani zase o něco více.
Co budete potřebovat?
Ingredience na 2 porce:
- Vodu
- 4 vejce
- Trochu soli
- 1 lžíci másla
Jak postupovat?
V hrnci přiveďte k varu vodu. Vejce rozklepněte do kovové místy, ochuťte trochou soli a rozšlehejte metličkou. Umístěte misku nad hrnec s vodní lázní a nyní rozšlehejte vejce metličkou, dokud nebudou zcela krémová. Po pěti až šesti minutách se ve vejci vytvoří pevné kousky, poté přidejte máslo a následně vejce několikrát opatrně promíchejte kuchyňskou stěrkou. Po dalších dvou až třech minutách nebo když se vytvoří homogenní a hustá směs, můžete míchaná vejce podávat. Je třeba uznat, že příprava francouzských míchaných vajec trvá o něco déle než klasické z pánve, které známe. Konzistence je také jiná než normální míchaná vejce, protože francouzská verze je mnohem tekutější. Ale chutná nádherně krémově, pokud si je třeba dopřejete na plátku opečeného toastového chleba.
Proč jsou vejce na snídani ideální?
Ve vejcích najdete vše, co vaše tělo na samotném začátku dne potřebuje. Získáte bohatou a chutnou snídani, která vás nadlouho zasytí a vy nebudete mít chuť sahat během dne po zdrojích rychlé energie. Vejce jsou bohatá na vitamín B, který je prospěšný pro lidský mozek. Dále jsou skvělým zdrojem luteinu a zeaxantinu, o kterých je známo, že chrání naše oči před stárnutím. Obsahují vysoké množství bílkovin a hořčíku, který je zvláště dobrý pro těhotné ženy. Kromě toho obsahují také vápník a zinek a pomáhají vytvářet ideální prostředí pro práci všech našich orgánů.
ZDROJ: gesellschaft.uberalles.live