Jak si připravit naložené okurky? Vyzkoušejte několik tipů

Nakládané a osolené okurky jsou nejlepší pochutinou, kterou si můžete dopřát. Samotný proces zavařování není nijak složitý, je ale dobré vědět, jaké recepty jsou na to nejlepší. Vychutnejte si nejlepší naložené okurky, které znáte. Budou se hodit nejen na zimní měsíce, ale jejich chuť si můžete užívat celý rok.

Reklama

Chcete si naložit okurky na maďarský způsob?

Maďarské okurky jsou mimořádně chutným doplňkem nejen k hlavnímu pokrmu. Jsou sladkokyselé chuti a navíc se odlišují od klasických receptur, které jsou doposud známé. Taková svačina se bude hodit nejen ke slavnostnímu stolu, ale také si na nich pochutnáte v chladných dnech.

https://ohlyad-dnya.net.ua/

Co budete potřebovat?

  • půl kilogramu okurek
  • 6 hrášku hořkého a nového koření
  • jedna mrkev
  • jedna žárovka
  • lžička soli
  • pár lžic cukru
  • 70 mililitrů 9% octa
  • půl litru vody

Okurky umyjete, pak je dejte na několik hodin do studené vody. Mrkev a cibuli si oloupejte, nakrájejte na kolečka nebo menší kousky a do sterilní sklenice položte tak, aby se druhy zeleniny střídaly. Nahoru pak dejte okurky. Do sklenice přidejte sůl a cukr a zalijte octem. Nakonec přelijte okurky převařenou vodou a přikryjte víčkem. Sklenice sterilizujte deset minut a pak nádobu otočte a nechte vychladnout.

Reklama

Jak si uchovat okurkový salát na zimu?

Kromě naložených okurek si můžete připravit také okurkový salát.

https://ohlyad-dnya.net.ua/

Co na něj budete potřebovat?

  • 3 kilogramy bílého zelí
  • 2 kilogramy papriky
  • 3 kilogramy okurek
  • 2 kilogramy nezralých rajčat
  • půl kilogramu cibule
  • 300 mililitrů tříprocentního octa
  • 300 gramů cukru
  • sůl a koření podle chuti

Zeleninu umyjte a oloupejte. Nakrájejte zelí, odstraňte ošklivé listy a u rajčat odřízněte stopky. Zelí nakrájejte na malé kousky, rukama namačkejte, okurky nakrájejte na kolečka, papriku nakrájejte na proužky. Cibuli si můžete nakrájet podle sebe. Všechnu zeleninu přihoďte k okurkám a rajčatům. Poté přidejte do sklenice ocet, sůl, cukr a také oblíbené koření. Pořádně promíchejte, aby se ingredience propojily. Nechte 12 hodin stát a marinujte.

Zdroj: ohlyad-dnya.net.ua

Reklama