Pečená kuřecí stehna s bramborami. Klasika, která neomrzí

Chcete si připravit něco jedinečného? I když na první dojem budí kuřecí stehna s bramborami pocit, že je to klasika, určitě nezapomeňte připravit také omáčku, která masu dodá ten správný říz. Nedělní oběd nebo pozdní večeři si můžete připravit velmi jednoduše. Nebudete k tomu potřebovat ani mnoho nádobí. Jste připraveni? Jdeme do toho!

Co budete k vaření potřebovat?

Kuřecí stehna zná každý z nás. Můžete si je připravit nejen s bramborami, ale také oblíbenou rýži. Tyto kombinaci najdete v mnoha restauracích v poledním menu. Co tedy budete potřebovat, abyste si tento chutný pokrm mohli dát v pohodlí domova?

  • kuřecí stehna – 5 ks
  • brambory – 1 kg
  • cibuli – 2 ks
  • česnek – 1 palici
  • majonézu – 200 ml
  • koření na maso – 1 lžíci
  • kari – 1 lžičku
  • sůl a pepř na dochucení

A můžete se do toho pustit. Proces vaření a pečení je velmi jednoduchý. Brambory si nakrájejte na kostičky, cibule stačí na půlkolečka. Česnek prolisujte a smíchejte ho s majonézou, kořením na maso a také kari. Přidat ale můžete i jiné koření podle vaší chuti, nezapomeňte ani na bylinky. Možná vytvoříte novou omáčku, kterou budete dělat častěji.

Čtěte také: Netradiční koláč s jablky, který na první pohled zaujme každého

S formou hurá do trouby a za chvíli je hotovo

Maso si osolte, promíchejte stehna s omáčkou. Zbytek omáčky můžete nalít k bramborám a cibuli. Nezapomeňte pořádně promíchat, aby se chutě spojily. Následně dejte do formy brambory, cibuli a nakonec položte stehna. Dejte do trouby, kterou si předtím zapněte na 190 stupňů. Kuřecí stehna nechte péct asi jednu hodinu, ale občas zkontrolujte, jestli není potřeba přidat omáčku.

https://deliciousrecipesone.com/

Tento jednoduchý recept ocení všichni, kteří se snaží vařit rychle a také levně. Tento pokrm si můžete dát na několik způsobů. Brambory můžete nechat neoloupané, kromě kuřecího masa se bude hodit také vepřové. Záleží opravdu na každém, jak si recept upraví. Taková inspirace se bude hodit především pro ty, kteří nemohou trávit mnoho času v kuchyni, ale zároveň chtějí jíst zdravě.

https://deliciousrecipesone.com/

Zdroj: deliciousrecipesone.com