Plněné bramboráky, které budete chtít jíst znovu a znovu

Bramboráky si zaručeně s radostí vychutnáte. Navíc jde o jedinečný pokrm, který si vychutnají děti i dospělí. Dnes se podíváme na zajímavé bramboráky s jedinečnou vůní a vydatnou náplní z masa a hub. Pokrm navíc můžete doplnit pikantní omáčkou a zeleninovým salátem. A jednoduše budete mít připravenou vynikající večeři pro celou rodinu.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na samotné bramboráky potřebujete 1200 gramů brambor, 1 mrkev, 1 vejce, sůl a pepř podle chuti, cca 120 gramů pšeničné mouky a 150 gramů tvrdého sýra. Na sytou náplň budete potřebovat 2 cibule, 200 gramů kuřecího masa, 250 gramů žampionů, 2 polévkové lžíce zakysané smetany, sůl a pepř podle chuti. Většina surovin je poměrně levná a příprava velmi jednoduchá, takže ji zvládne každý. Hotový pokrm navíc potěší celou rodinu a hodí se i na slavnostní stůl.

Pracovní postup

V první řadě si připravte náplň. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Potom ji orestujte v pánvi na oleji dozlatova. Potom přidejte kuřecí prsa nakrájená na nudličky. Jakmile bude maso opečené, přidejte ke směsi nakrájené žampiony. Hotovou náplň osolte, opepřete a přidejte koření podle vaší chuti. Záleží jen na tom, jaké příchutě máte rádi. Přidejte zakysanou smetanu a sundejte z ohně. Brambory nastrouhejte na jemném struhadle. Přebytečnou tekutinu z brambor vymačkejte a slijte.

Mrkev nastrouhejte na středním struhadle a přidejte k bramborám. Přidejte vejce, sůl, pepř a promíchejte. Přidejte prosátou mouku a znovu promíchejte. Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a tři lžíce těsta. Smažte z obou stran. Získáte asi 6 bramboráků. Na jednu polovinu těsta položte náplň, přidejte nakrájené zelí a strouhaný sýr. Přikryjte druhou polovinou. Vyskládejte připravené bramboráky na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 15-20 minut. Potom můžete přidat omáčku, zeleninu a podávat.

https://ohlyad-dnya.net.ua/

Zdroj: ohlyad-dnya.net.ua

Reklama