Tradiční recept na pečivo s jablky, které chutnají jako od babičky

Jablečné dezerty jsou vynikající a jejich příprava obvykle není příliš složitá. Jedná se o ideální snídani, jídlo na piknik nebo svačinu do práce. Stejně tak ho můžete dát dětem do školy jako malou dobrůtku, kterou zaručeně sní. Na výrobu vám stačí jen půl hodiny a sladkost vám vydrží doma i pár dnů, pokud ji nesníte okamžitě první den.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu potřebujete 800 gramů jablek, 350 gramů pšeničné mouky, 250 ml mléka, 40 gramů droždí, 40 gramů másla, 6 lžic cukru, 2 vejce, ½ citronu, vanilku, sůl, skořici a rozinky podle chuti. Jak vidíte, suroviny na tento dezert jsou velmi jednoduché a pravděpodobně je máte doma i nyní. Jakmile budete mít doma nějaká jablka nazbyt, rozhodně tento recept vyzkoušejte.

Pracovní postup

V první řadě si připravte hlubokou mísu. Smíchejte dohromady mléko, 3 lžíce cukru a droždí. Jakmile získáte homogenní hmotu, nechte směs odstát po dobu 10 minut. Mezitím si v jiné misce rozšlehejte 1 vejce a přidejte vanilku. Poté do mísy pomalu prosejte mouku. Přidejte špetku soli a měkké máslo.

Celou směs důkladně promíchejte rukama a přidejte kváskovou směs. Poté těsto znovu vytvarujte. Jakmile bude hotové, nebudete se vám již lepit na ruce. Vytvarujte z těsta kouli, vložte do misky a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte těsto odstát 1-2 hodiny. Během této doby hmota zdvojnásobí svůj objem díky přidanému droždí.

Reklama
https://www.kulinarnababcia.pl/

Náplň a dokončení receptu

Na náplň oloupejte a nakrájejte jablka na drobné kostičky. Na středním ohni je duste na pánvi. Přidejte cukr nebo citronovou šťávu a rozinky. Až se šťáva z jablek odpaří, přidejte skořici.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Těsto rozdělte na malé kousky a vytvarujte kuličky. Zabalte je do fólie a odložte na 15 minut. Povrch zasypte moukou, rozložte kuličky a do středu vložte náplň. Náplň uzavřete do těsta.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 15-20 minut.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Zdroj: kulinarnababcia.pl

Reklama