Tradiční recept na pečivo s jablky, které chutnají jako od babičky

Jablečné dezerty jsou vynikající a jejich příprava obvykle není příliš složitá. Jedná se o ideální snídani, jídlo na piknik nebo svačinu do práce. Stejně tak ho můžete dát dětem do školy jako malou dobrůtku, kterou zaručeně sní. Na výrobu vám stačí jen půl hodiny a sladkost vám vydrží doma i pár dnů, pokud ji nesníte okamžitě první den.

Co budete potřebovat?

Na výrobu potřebujete 800 gramů jablek, 350 gramů pšeničné mouky, 250 ml mléka, 40 gramů droždí, 40 gramů másla, 6 lžic cukru, 2 vejce, ½ citronu, vanilku, sůl, skořici a rozinky podle chuti. Jak vidíte, suroviny na tento dezert jsou velmi jednoduché a pravděpodobně je máte doma i nyní. Jakmile budete mít doma nějaká jablka nazbyt, rozhodně tento recept vyzkoušejte.

Pracovní postup

V první řadě si připravte hlubokou mísu. Smíchejte dohromady mléko, 3 lžíce cukru a droždí. Jakmile získáte homogenní hmotu, nechte směs odstát po dobu 10 minut. Mezitím si v jiné misce rozšlehejte 1 vejce a přidejte vanilku. Poté do mísy pomalu prosejte mouku. Přidejte špetku soli a měkké máslo.

Čtěte také: Rychlá příprava kyselého zelí, které můžete jít už druhý den!

Celou směs důkladně promíchejte rukama a přidejte kváskovou směs. Poté těsto znovu vytvarujte. Jakmile bude hotové, nebudete se vám již lepit na ruce. Vytvarujte z těsta kouli, vložte do misky a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte těsto odstát 1-2 hodiny. Během této doby hmota zdvojnásobí svůj objem díky přidanému droždí.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Náplň a dokončení receptu

Na náplň oloupejte a nakrájejte jablka na drobné kostičky. Na středním ohni je duste na pánvi. Přidejte cukr nebo citronovou šťávu a rozinky. Až se šťáva z jablek odpaří, přidejte skořici.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Těsto rozdělte na malé kousky a vytvarujte kuličky. Zabalte je do fólie a odložte na 15 minut. Povrch zasypte moukou, rozložte kuličky a do středu vložte náplň. Náplň uzavřete do těsta.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 15-20 minut.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Zdroj: kulinarnababcia.pl