Jestliže jste milovníkem hořčice, tak vás určitě potěší recept právě na tuto omáčku, kterou si nejčastěji dáváme například ke grilované klobáse nebo párku. Možná už vaši rodiče nebo prarodiče vyzkoušeli tento jednoduchý recept, díky kterému bude hořčice hotová během několika minut, a vychutnat si ji budete moct, kdy budete chtít.
Co potřebujete k výrobě hořčice?
Abyste si udělali hořčici doma, budete potřebovat pouze tři ingredience:
- 3 lžíce hořčičného prášku
- Půl sklenice nakládaných okurek
- Lžičku slunečnicového oleje
A teď už se jen pustit do vaření! Podle toho, jak budete chtít mít hořčici ochucenou, si vyberete okurky. Výběrem různým totiž získáte originální hořčici, kterou vám závidět každý, kdo ji ochutná. Můžete experimentovat s různými chutěmi a tím docílit dokonalé hořčice. Okurky, rajčata, ale také zelí nebo paprika – z těchto surovin si můžete hořčici připravit.
Hořčici spotřebujte co nejrychleji
Samotné vaření je velmi jednoduché. Prášek zalijte solným roztokem a také olejem. Promíchejte vidličkou nebo metličkou a míchejte tak dlouho, než se všechny suroviny nespojí. Potom ale neudělejte chybu s tím, že dáte skleničku na teplé místo. Dělá to tak mnoho lidí, ale není to dobře. Sklenici zavřete víčkem a dejte naopak do lednice, a to hned na několik hodin. Poté je připravená ke konzumaci. Jestliže si ji necháte na druhý den, chutě se více promíchají a hořčice bude o to pikantnější. Dát si ji ale můžete hned po dvou hodinách od výroby.
K výrobě hořčice používejte pouze kvalitní hořčičný prášek, který nebude mít prošlou dobu trvanlivosti. Hořčice by se pak nemusela povést a museli byste ji vyhodit, což by byla škoda. Využít ji můžete nejen ke klobásám, ale hodit se bude také do omáček nebo dalších jídel, do kterých je pikantní omáčka vhodná. Hotovou z obchodu už nebudete chtít nikdy nekupovat.
Zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua