Podzim a zima jsou klasické měsíce pro nachlazení, rýmu, kašel a bolesti v krku. V lékárně najdete nespočet léků, které vám s tím pomohou. Jestli se chcete znovu postavit na nohy přírodní cestou, můžete využít jitrocel a mnoho dalších bylin. Česnek je ovšem přírodním antibiotikem, které vám pomůže i s vážnějšími variantami nemocí. Vyrobit si doma můžete sirup, který vás během zimy zachrání.
Ingredience a postup při výrobě česnekového sirupu
Na výrobu budete potřebovat ½ šálku medu, ¼ šálku organického jablečného octa, 1 celá hlava česneku a ½ sklenice vody. Postup je velmi jednoduchý. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Potom všechny ingredience smíchejte a uzavřete do čisté nádoby. Počkejte minimálně 12 hodin. Potom můžete směs přecedit před jemnou gázu a přelít do vhodné nádoby. Česnekový sirup byste měli skladovat na tmavém a chladném místě.
Jak česnekový sirup používat?
Česnekový sirup bude mít velmi silnou chuť, ale přítomnost medu by měla chuť i vůni česneku trochu zmírnit. Dávkování se řídí podle toho, na co sirup chcete používat. Při preventivním používání vám stačí 5 kapek sirupu denně. V případě nemoci budete potřebovat mnohem více. Používejte 1 polévkovou lžíci sirupu ve dvouhodinových intervalech až do úplného uzdravení. Uvidíte, že vám bude mnohem lépe a nebudete potřebovat klasická antibiotika.
Česnek je pokladnicí zdraví
Česnek je bohatý na mikroživiny a působí jako přírodní antibiotikum. Ostatní složky sirupu ale mají také blahodárné účinky na vaše zdraví. Med působí jako zdroj vitamínů, minerálů a enzymů, které podporují imunitní systém a bojují proti volným radikálům. A nakonec jablečný ocet oplývá silnými antibakteriálními a antivirovými vlastnostmi. Díky tomu posiluje imunitní systém, který může účinně bojovat proti virům a patogenním bakteriím. A to v chladných měsících potřebujete nejvíce.
Zdroj: babcineprzepisy.pl