Rajčata jsou velmi zdravá a chutná. Mnoho z nás ji miluje a v kuchyni je můžete připravit na mnoho způsobů. Jestli potřebujete předkrm při grilování, můžete si je připravit naložené ve vynikajícím dresinku. Potřebovat budete jen pár surovin a hotoví budete během pár minut. Při grilování vás tato příprava nezdrží a výsledek bude chutnat úžasně.
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto předkrmu při grilování i běžném stolování budete potřebovat jen základní potraviny, které máte neustále doma. Připravte si 5 rajčat, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžičku bazalky, 1 lžičku červené papriky, 1 ½ lžíce medu a ½ lžičky soli. A pochopitelně velkou mísu, ve které vše smícháte.
Pracovní postup
V první řadě si musíte připravit veškerou zeleninu. Rajčata opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte je na kolečka. Jejich tloušťka by měla být cca půl centimetru. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Nakonec nasekejte česnek nadrobno. Můžete ho také prolisovat ve speciálním lisu na česnek, který máte jistě doma.
Z citronu vymačkejte šťávu a smíchejte ji s medem, olejem a bazalkou. Přidejte také sůl a pepř podle chuti. Sůl a pepř se k rajčatům dokonale hodí, takže na tyto chutě rozhodně nezapomeňte. Vše důkladně zamíchejte, abyste získali vynikající dresink, do kterého naložíte rajčata před grilováním nebo rodinným obědem nebo večeří.
Naložte zeleninu a užijte si její jedinečnou chuť
Připravte si zavařovací sklenice a naskládejte do nich zeleninu. Do první vrstvy dejte rajčata, potom cibuli s česnekem, znovu rajčata a takto opakujte, dokud nebude sklenice plná. Vše zalijte připraveným dresinkem a zakryjte víčkem. Nádobu důkladně protřepejte a odložte na hodinu do lednice. Potom můžete rajčata podávat jako předkrm nebo přílohu k masu.
Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: deliciousrecipesone.com