Jemná chuť smetany s vanilkou vás přenese zpět do dětství. Na vršek koláče můžete přidat rozpouštěnou čokoládu a karamel, které dokonale doplní tradiční chutě. Struktura tohoto jedinečného koláče je velmi jemná a přitom příprava je neuvěřitelně jednoduchá. Zvládne to i naprostý začátečník a hosté i rodina budou mít pocit, že jste dezert koupili v cukrárně.
Co budete potřebovat?
Na samotné těsto si připravte 140 g hladké mouky, 125 ml mléka, 125 ml vody, 120 g másla, 10 g cukru krystal, 5 g soli, 4 vejce a pekáč o rozměrech 25 x 30 cm. Na krém, který bude po celém povrchu dezertu, budete potřebovat jen pár základních věcí. Připravte si 500 ml mléka, 2 vejce, 50 g hladké mouky, 50 g másla, 10 g vanilkového cukru, 120 g cukru krystal, 200 ml smetany, 20 g rozpuštěné čokolády a 20 g karamelu. To vše potřebujete na dokonalý dezert.
Pracovní postup
Do dostatečně velkého hrnce nalijte mléko, vodu, máslo, cukr, sůl a mouku. Za stálého míchání vařte tuto směs až do chvíle, dokud nezískáte celistvé těsto. Všechny suroviny se musí dokonale propojit. Potom do přeneste do mísy a přidejte vejce.
Po každém vejce je zašlehejte do těsta. Pekáč vyložte pečicím papírem a rozprostřete do něj těsto. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu asi 30 minut. Mezitím si můžete připravit krém.
Příprava krému a dokončení dezertu
V míse smíchejte mouku, oba druhy cukru, vejce a vše vyšlehejte metličkou. V hrnci uvařte mléko a nalijte do něj připravenou směs. Neustále míchejte a hlídejte, aby se vám náplň nepřipálila. Počkejte, dokud nezhoustne.
Nakonec přidejte změklé máslo. V jiné misce vyšlehejte smetanu na šlehačku. Postupně přidávejte smetanu do náplně. Nakonec ji nalijte do upečeného a zchladlého těsta.
Vložte na 2 hodiny do lednice. Potom dezert ozdobte rozpuštěnou čokoládou a karamelem.
Zdroj: irecept.cz