David Hampl
11 ledna, 2023
, ,

Jemná chuť smetany s vanilkou vás přenese zpět do dětství. Na vršek koláče můžete přidat rozpouštěnou čokoládu a karamel, které dokonale doplní tradiční chutě. Struktura tohoto jedinečného koláče je velmi jemná a přitom příprava je neuvěřitelně jednoduchá. Zvládne to i naprostý začátečník a hosté i rodina budou mít pocit, že jste dezert koupili v cukrárně.

Co budete potřebovat?

Na samotné těsto si připravte 140 g hladké mouky, 125 ml mléka, 125 ml vody, 120 g másla, 10 g cukru krystal, 5 g soli, 4 vejce a pekáč o rozměrech 25 x 30 cm. Na krém, který bude po celém povrchu dezertu, budete potřebovat jen pár základních věcí. Připravte si 500 ml mléka, 2 vejce, 50 g hladké mouky, 50 g másla, 10 g vanilkového cukru, 120 g cukru krystal, 200 ml smetany, 20 g rozpuštěné čokolády a 20 g karamelu. To vše potřebujete na dokonalý dezert.

Pracovní postup

Do dostatečně velkého hrnce nalijte mléko, vodu, máslo, cukr, sůl a mouku. Za stálého míchání vařte tuto směs až do chvíle, dokud nezískáte celistvé těsto. Všechny suroviny se musí dokonale propojit. Potom do přeneste do mísy a přidejte vejce.

https://irecept.cz/

Po každém vejce je zašlehejte do těsta. Pekáč vyložte pečicím papírem a rozprostřete do něj těsto. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu asi 30 minut. Mezitím si můžete připravit krém.

https://irecept.cz/

Příprava krému a dokončení dezertu

V míse smíchejte mouku, oba druhy cukru, vejce a vše vyšlehejte metličkou. V hrnci uvařte mléko a nalijte do něj připravenou směs. Neustále míchejte a hlídejte, aby se vám náplň nepřipálila. Počkejte, dokud nezhoustne.

https://irecept.cz/

Nakonec přidejte změklé máslo. V jiné misce vyšlehejte smetanu na šlehačku. Postupně přidávejte smetanu do náplně. Nakonec ji nalijte do upečeného a zchladlého těsta.

https://irecept.cz/

Vložte na 2 hodiny do lednice. Potom dezert ozdobte rozpuštěnou čokoládou a karamelem.

https://irecept.cz/

Zdroj: irecept.cz

Sdílejte článek