Rychlý jablečný chlebíček podle italského receptu

Na podzim jsou jablka vždy velmi levná. Naučit byste se měli pár osvědčených receptů, které budou každému chutnat. Dnes se podíváme na jablečný chlebíček. Těsto můžete použít také pro muffiny. Rozhodnutí je na vás. Chuť přitom připomíná italské pečivo. Celá rodina si zamiluje voňavé pečivo, které se dokonale hodí pro sychravé odpoledne s čajem nebo kávou v ruce. Vychutnejte si jablečný chlebíček s rozinkami. Garantujeme, že si ho zamilujete.

Co budete potřebovat?

Na výrobu vynikajícího jablečného chlebíčku budete potřebovat 450 gramů jablek, 350 gramů mouky, 120 gramů rozinek, 150 ml rostlinného oleje, 170 gramů cukru, 2 vejce, 1 citron, 1 sáček prášku do pečiva a 1 sáček vanilkového cukru. Většinu těchto surovin máte doma. Navíc půl kilogramu jablek vás nebude stát příliš mnoho, takže konečný dezert bude poměrně levný. To je v dnešní době velmi důležité. Navíc toto pečivo můžete díky tomu připravovat každý týden.

https://deliciousrecipesone.com/

Pracovní postup

Začněte malou přípravou surovin. Rozinky namočte na pár minut do teplé vody. Potom vodu slijte. Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Citronovou kůru nastrouhejte na středním struhadle a přidejte ji k jablkům. Potom k nim přidejte také rozinky, zakapejte šťávou z poloviny citronu a promíchejte. Olej, cukr a vanilkový cukr vyšlehejte mixérem. Po jednom přidávejte vejce a vždy důkladně rozšlehejte mixérem. Dřevěnou stěrkou přidejte mouku s práškem do pečiva.

Čtěte také: Buchta podle krávy Milky: Děti ti milují kvůli vzhledu, dospělí nedají dopustit na její chuť

Přidejte jablka a důkladně promíchejte. Těsto bude husté, ale tak to má být. Formu na biskupský chlebíček (nebo na muffiny) vyložte pečicím papírem, nalijte těsto a pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů po dobu 40-45 minut. Po upečení nechte pečivo vychladnout a potom ho můžete ozdobit moučkovým cukrem nebo polevou z čokolády. To je všechno, co musíte pro přípravu tohoto úžasného chlebíčku (nebo muffinů) udělat. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: deliciousrecipesone.com