Cibule je velmi zdravá. To vědí lidé po celá staletí. V dnešní době ji používáme hlavně na vaření, ale můžete ji stejně dobře použít také na křeče, bolesti břicha nebo podrážděný žaludek. Stačí, když si z ní připravíte léčivý čaj. Poradíme vám, jak to správně udělat a vytěžit z této zeleniny maximální účinky. Uvidíte, že se vám po jediném šálku čaje udělá mnohem lépe.
Co budete potřebovat?
Na výrobu léčivého čaje potřebujete jen dvě věci: černý čaj a cibuli. Tento recept se používal hlavně ve 20. letech minulého století, takže je starý již více než 100 let! Na výrobu vám stačí 200 ml vašeho oblíbeného černého čaje a 1 obyčejná cibule. Nic jiného nebudete potřebovat. Příprava je také velmi jednoduchá a zabere vám jen pár minut.
Pracovní postup
V první řadě cibuli oloupejte a očistěte. Cibuli nesmíte nakrájet celou. Nakrojte ji ve tvaru kříže tak, aby pustila šťávu. Zároveň se ale nesmí rozpadnout.
Potom vložte celou cibuli do prázdného šálku na čaj.
V jiném hrnečku si připravte černý čaj tak, jak ho připravujete obvykle. Poté zalijte cibuli horkým čajem.
Nechte 5-10 minut louhovat. Jakmile se u vás dostaví nepříjemné pocity ve střevech nebo zažívací problémy, vypijte šálek tohoto jedinečného čaje.
Tento recept skvěle fungovat před sto lety, takže vám zaručeně dokáže pomoci i dnes. Nemusíte ihned běžet do lékárny pro léky na zklidnění žaludku. Postačí vám jen cibule a černý čaj.
Zdravotní přínosy čaje s cibulí
Podle studií cibule obsahuje flavonoid, který se jmenuje kvercetin. Tato složka zvyšuje hladinu antioxidantů v krvi. Navíc je efektivní při nachlazení nebo kašli. Můžete ji proto používat také v zimě na posílení imunity. Cibule je ale hlavně prospěšná pro trávicí systém, protože obsahuje inulin. Jde o polysacharid, který slouží ve střevech jako cenná vláknina. Všechny složky cibule vám pomohou se zažívacími problémy a posílí zdraví trávicího systému.
Zdroj: smakdnia.pl