Jemné a lahodné sušenky, které si můžete jednoduše vyrobit doma, jsou vždy nejlepší volbou pro malou svačinku nebo jen tak na chuť. Velkou výhodou těchto sušenek je fakt, že přesně znáte jejich složení. Navíc je připravíte za pouhých 25 minut, takže nemusíte strávit v kuchyni polovinu dne, abyste si vychutnali tyto jedinečné sušenky. S jejich přípravou neuděláte chybu a nebudete litovat.
Co budete potřebovat?
Na výrobu těchto sušenek potřebujete jen šest ingrediencí. To je skvělý důvod k tomu, abyste si je připravovali pravidelně, protože suroviny na ně budete mít pravděpodobně doma neustále. Připravte si 1 vejce, 3 lžíce cukru, 50 ml oleje, 100 gramů kefíru, 280 gramů mouky a 1 lžičku prášku do pečiva. Po upečení můžete použít na dochucení také čokoládovou polevu, marmeládu nebo jiné suroviny. Záleží jen na vás, čím budete chtít sušenky doplnit nebo ozdobit.
Pracovní postup
Vezměte si hlubokou mísu. Rozbijte do ní vejce. Přidejte 2 lžíce cukru a promíchejte. Přidejte olej, kefír a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vše promíchejte lžící a potom začněte s ručním hnětením. Musíte získat homogenní a nelepivé těsto.
Pracovní plochu zasypte moukou a těsto vyválejte na plát silný 5-10 mm.
Těsto potom posypte 1 lžící cukru a přejeďte válečkem na těsto. Díky tomu se cukr dostane do těsta. Potom celé těsto nakrájejte na malé čtverce.
Upečte sušenky a můžete si pochutnat
Sušenky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a vložte plech do trouby.
Pečte sušenky při teplotě 180 stupňů. Na pečení vám postačí 12-13 minut. Před podáváním je nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Skladovat byste je měli v hermeticky uzavřené krabičce, aby vám zbytečně rychle neztvrdly. Díky tomuto postupu budou nejen lahodné, ale také vám vydrží déle svěží a měkké.
Přejeme při pečení hodně štěstí a dobrou chuť!
Zdroj: iladies.ro