Ječnou kaši si většina z nás pamatuje jako snídani u babičky. Doma jsme ji nechtěli, protože byla příliš zdravá. Více nám chutnaly džemy, pomazánky, či jídla s výraznější chutí. Ječná kaše se však nepřipravuje pouze jako nechtěná, ačkoli zdravá snídaně. Dá se udělat jako příloha a je opravdu fantastická.
Ječmen je jediná obilovina, která obsahuje fitomelatonín. Ten reguluje biologické rytmy v těle a je známý pro své omlazující schopnosti. Pokud chcete být mladá a krásná, inspirujte se receptem na ječnou kaši s kuřecím masem a žampiony. Lepší oběd jste v životě nejedli.
Co budete potřebovat
- 1 šálek ječných krup
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibuli
- 200 g žampionů
- 50 g másla
- sůl dle chuti
- 1 PL slunečnicového oleje
Jak na to?
Ječné kroupy večer důkladně opláchněte a na noc zalijte studenou vodou.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Druhý den je opět promyjte a vysypte do hrnce. Zalijte je vodou tak, aby nesahala nad kroupy. Přidejte máslo a sůl, a přiveďte směs k varu. Potom snižte plamen, odstraňte pokličku a vařte, dokud kaše nezhoustne. Jakmile se odpaří veškerá voda, odstavte kaši z plamene a nechte ji chvíli odstát na teplém místě.
Mezitím si připravte pánev, rozehřejte olej a nasekejte do něj cibuli na drobno.Osmažte ji do zlatova .
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Nakonec přidejte kuřecí prsa nakrájená na hrubší nudličky.
Po zatažení masa přidejte žampiony nakrájené na menší kousky a nechte podusit. Osolte a opepřete, a když je maso hotové, přidejte ječnou kaši a vše spolu dobře promíchejte.
Můžete přidat své oblíbené bylinky nebo koření. Podávejte teplé a nezapomeňte kaši připravovat často. Přejeme dobrou chuť!