Salát se zrníčky z granátového jablka dodá vitamíny, naláká na nevšední sladko-kyselou chuť!

Jaro v plném proudu a je třeba myslet na doplnění potřebných živin po zimě i na plavkovou sezónu. Zeleninový salát je tedy nejlepší volbou k obědu nebo k večeři v jarním a letním období. Nesmí chutnat fádně, proto se doporučuje experimentovat s různými ingrediencemi. V tomto receptu se snoubí chuť zeleniny, kuřecího masa, hermelínu a granátového jablka. Co nesmí v tomto delikátním zeleninovém potěšení ještě chybět?

Reklama

Ingredience na salát

Zeleninové saláty nesmí na každodenním stole chybět, občas je potřeba chutě ozvláštnit, aby se neomrzely. Zdravou sezónní zeleninu mohou vhodně doplnit sýry, u těch je však třeba obezřetně dávkovat množství, některé mohou být dosti tučné, jako je tomu u hermelínu, camembertu nebo nivy či jiného plísňového sýru. Obdobně je třeba přistupovat k přípravě masa, které se do zeleninových salátů přidává. Obalované kuřecí kousky nebo nugetky mohou být obrovskou kalorickou bombou. Co je tedy na přípravu zeleninového salátu potřeba? Připravte si:

  • různé druhy zelených salátů
  • granátové jablko – 1 ks
  • hermelín – 1 balení
  • kuřecí prsa – cca 300-500 g
  • červená cibule – 1 ks
  • oblíbené koření na kuřecí maso – dle chuti
  • rostlinný olej

na zálivku:

  • olivový olej – 8 lžic
  • med – 1 lžička
  • citronová šťáva – 3 lžíce
  • hořčice – 1 lžička
  • sůl – špetka
  • pepř – dle chuti

Postup přípravy:

Kuřecí maso dokonale očistěte a zbavte blanek nebo přebytečného tuku. Na prkénku jej nakrájejte na menší proužky nebo kostičky. Okořeňte oblíbenou směsí a mezitím rozpalte na pánvi olej. Nakrájené maso osmahněte dozlatova ze všech stran, následně dejte vychladnout.

Reklama
kasiawgarach.pl

Granátové jablko rozpulte a lžící vyjměte zrníčka, poté nakrájejte cibuli nadrobno. Hermelín nakrájejte na menší kousky. Všechny přísady vložte do hluboké mísy spolu se směsí zelených salátů, které před tím omyjte a nakrájejte nebo natrhejte na menší kusy.

kasiawgarach.pl

Do menší misky vlijte olej a přísady na zálivku, vše dokonale smíchejte, dochuťte solí a pepřem. Do mísy se salátem přidejte osmahnuté kuřecí maso a ostatní ingredience, zlehka promíchejte a zalijte připravenou zálivkou. Před podáváním se může salát ještě nechat vychladit.

kasiawgarach.pl

Zdroj: kasiawgarach.pl         

Reklama