Hledáte nový recept na koláč, který na první pohled vypadá jako dort? Díky tomuto tvarohovo-čokoládovému koláči s třešněmi budete mít vždy po ruce recept na dokonalý recept na sváteční stůl. Podobných receptů je hodně, ale tento je doopravdy vynikající. Poradíme vám, jak tento chutný a krásný koláč připravit. Skvěle se hodí na rodinnou sešlost, setkání s přáteli nebo jen tak na chuť.
Co budete potřebovat?
Potřebovat budete hlavně formu o průměru 24 cm. Na čokoládové křehké pečivo si připravte 300 gramů mouky, 80 gramů másla, 80 gramů cukru, 3 žloutky, 3 lžíce kakaa a špetku soli. Na tvarohovou vrstvu budete potřebovat 800 gramů tvarohu, 160 gramů cukru, 3 vaječné bílky, vanilin podle chuti, špetku soli, 150 gramů třešní a 1 lžíci škrobu. Z těchto dvou částí se bude skládat celý dezert. Jak vidíte, ingredience jsou jednoduché a stejně snadný je také postup.
Pracovní postup
Do hluboké mísy vložte všechny suché suroviny: 300 gramů mouky, 3 lžíce kakaa, 80 gramů cukru a špetku soli.
K suchým ingrediencím přidejte 80 gramů másla a rukama proveďte hnětení, dokud nezískáte drobenku.
Do ní přidejte 3 žloutky a vypracujte těsto.
V čisté míse vyšlehejte 3 bílky mixérem se solí.
Až se začne tvořit bílá pěna, přidejte postupně cukr. Šlehejte 5-7 minut do zhoustnutí.
Poté spojte tvaroh a našlehané bílky pomocí stěrky.
Třešně smíchejte se škrobem.
Pusťte se do zdobení a pečení
Nyní můžeme dát dohromady celý koláč. Čokoládovou drobenku rozdělte na 3 stejné části. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a na dno dejte první vrstvu drobenky. Lžící ji upěchujte na dno.
Tvarohovou hmotu a třešně rozdělte na dvě části. Polovinu tvarohu a třešně položte na první vrstvu drobenky.
Tímto způsobem pokračujte i s dalšími vrstvami.
Koláč vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 35-40 minut.
Dezert nechte vychladnout a můžete podávat!
Zdroj: plyashka.com