Všichni milujeme nakládané okurky i jinou zeleninu. Jestli chcete v kuchyni vyzkoušet něco nového, připravte si okurkový pokrm v korejském stylu. Uvidíte, že si na korejské okurky velmi rychle zvyknete a budete je jíst při každé příležitosti. Jejich příprava je přitom velmi jednoduchá a potřebujete jen pár základních ingrediencí.
Mnoho lidí to netuší, ale okurky si můžete naložit a připravit na mnoho způsobů. Hodně záleží nejen na zelenině, ale také na nálevu. Právě v tom se tato směs hodně liší od klasických nakládaných okurek. Bude to velmi příjemné osvěžení oproti české klasice. Skvěle se přitom hodí jako příloha k masu nebo jen tak na chuť.
Co budete potřebovat?
Na výrobu těchto jedinečných okurek toho nepotřebujete hodně, ale některé suroviny možná nebudete mít doma. Myslete na to předtím, než s přípravou začnete. Připravte si 3 kg okurek, ½ kg cibule, ½ kg mrkve, 160 ml stolního octa, 4 polévkové lžíce cukru, 2 ½ lžíce soli, 20 gramů čerstvého kopru, rafinovaný olej a 2 balení korejského mrkvového koření.
Způsob přípravy
Okurky opláchněte v čisté vody, zalijte studenou vodou a nechte pár hodin odstát. Potom jim odřízněte konce a nakrájejte na 4 části. Ideální jsou pro tento recept menší okurky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Kopr nasekejte. Mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Potom všechny ingredience smíchejte ve velké míse.
Následně přidejte koření a důkladně promíchejte. Nechte pár hodin odstát. Během této doby musíte směs třikrát promíchat. Směs vložte do čistým a sterilizovaných sklenic. Zalijte šťávou, kterou zelenina pustila do mísy, a zakryjte víčkem. Sklenice vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla téměř po horní část sklenice. Přiveďte k varu a nechte vařit po 10 minut. Potom utáhněte víčka a nechte sklenice vychladnout pod dekou nebo zabalené do utěrek. Dobrou chuť!
Zdroj: ohlyad-dnya.pro