Kouzlo barev a chutí: krok za krokem na vícebarevnou „zebra“ bábovku, kterou si zamilujete

Recept na Vícebarevný Dort:

Oživte své pečicí dovednosti s naším receptem na vícebarevnou bábovku! Tento kulinářský kouzelnický trik vytváří delikatesu kde se snoubí tři různé chutě – čokoláda, kakao a vanilka. Sledujte jednoduché kroky a vytvořte nejen chutný, ale i vizuálně ohromující dezert pro své blízké. Pořiďte si suroviny a pusťte se do toho!

Reklama

Suroviny:

  • 6 bílků
  • Špetka soli
  • 120 gramů cukru
  • 150 gramů mouky
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • 50 ml čerstvého kravského mléka
  • 3 lžíce másla
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička kakaa
  • 30 gramů hořké čokolády
shutterstock.com

Postup:

  1. Nejprve osolte bílky a šlehejte je do tuhého sněhu. Přidejte cukr a vanilku a šlehejte, dokud nedosáhnete nadýchané konzistence.
  2. Postupně přidávejte máslo a důkladně promíchejte. V mléce rozpusťte prášek do pečiva a přidejte ho do směsi.
  3. Přidávejte mouku a míchejte, dokud nedostanete hladkou a homogenní směs.
  4. Těsto rozdělte na tři části. Do jedné části přidejte rozpuštěnou čokoládu, do druhé přidejte kakao, a třetí část nechte bílou.
  5. Vezměte obdélníkový pekáček a vystelte ho pečicím papírem. Do něj postupně vrstvěte asi 2 lžíce čokoládové směsi, poté dvě lžíce kakaové směsi a nakonec dvě lžíce bílé směsi. Opakujte tuto vrstvenou strukturu, dokud nedosáhnete konečné výšky dortu.
  6. Pečte při 180 stupních Celsius asi 30 minut, nebo dokud dort nevyroste a nezezlátne.
  7. Po upečení nechte dort vychladnout, poté ho ozdobte podle své chuti.
  8. Dort je nyní připraven k podávání. Dobrou chuť!

Zdroj: coolinarika.com

Reklama