Obláčková mléčná buchta vás okouzlí už při prvním kousnutí

Zkuste náš recept na dokonalý vanilkovou buchtu, která je nejen snadná na přípravu, ale také překvapivě bohatá na chuť. Toto jemné těsto se vyrábí z nadýchaných vajec, čerstvého kravského mléka a voňavého vanilkového cukru. Po pečení vám dort nabídne krásně měkký a vláčný zážitek, který zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Posypaný špetkou moučkového cukru, tento vanilkový dort se stává neodolatelně lahodným dezertem pro každou příležitost. Zamilujte se do jednoduchosti a lahodnosti s každým soustem!“

Reklama

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 250 gramů cukru
  • 350 gramů mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 70 gramů čerstvého kravského másla
  • 240 mililitrů čerstvého kravského mléka
  • 1 lžička vanilkového cukru

Postup:

Příprava Těsta:
Vejce šleháme s cukrem do nadýchané pěny, dokud nevytvářejí krásný světlý krém. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ji postupně k vejcím, důkladně promícháme, aby těsto bylo hladké a bez hrudek.

Příprava Másla a Mléka:
V menší nádobě rozpustíme máslo, přidáme mléko a vanilkový cukr. Na mírném ohni necháme směs zahřát, občas mícháme, dokud se máslo úplně nerozpustí. Poté odstavíme a necháme trochu vychladnout.

Spojení Těsta a Mléčné Směsi:
Teplou mléčnou směs přilijeme k těstu dvakrát a každou část důkladně vmícháme. Ujistíme se, že jsou všechny ingredience krásně propojeny a vytvářejí jednotné těsto.

Reklama

Pečení:
Pečicí mísu o rozměrech 32 x 20 centimetrů vyložíme pečicím papírem. Těsto vlijeme do připravené misky a vyrovnáme povrch. Předehřátou troubu nastavíme na 180 stupňů Celsia. Dort pečeme asi 35-40 minut nebo dokud nevyjde suchá špejle, když ji vložíme do středu dortu.

Dokončení:
Vyndáme dort z trouby a necháme ho chvíli vychladnout. Poté odstraníme pečicí papír a dort přemístíme do servírovací misky. Na povrchu můžeme posypat jemnou vrstvou moučkového cukru pro dokonalou chuť a vzhled.

Servírování:

Nyní je váš vanilkový dort připraven k podávání! Užijte si ho jako výjimečný dezert k oblíbené kávě nebo čaji.

Zdroj: receptite.online

Reklama