Nadýchaný piškot si snadno připravíte i ve své kuchyni!

Chcete pro své děti nebo partnera připravit domácí dort? Na to budete potřebovat osvědčený recept na piškot. Vyzkoušejte tento vynikající piškot a uvidíte, že si všichni pochutnají. Jako základ pro dort bude tento recept fungovat skvěle. Poradíme vám, jak ho snadno a rychle připravit ve vlastní kuchyni. Není na tom nic složitého a navíc ho můžete připravit několika způsoby.

reklamy

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto receptu nepotřebujete příliš mnoho surovin. To je jeho velká výhoda. Připravte si 4 vejce, 1 ½ šálku cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 sklenici limonády (jakéhokoli druhu), 1 šálek rostlinného oleje, 3 šálky mouky a 10 gramů prášku do pečiva. Nic jiného na přípravu tohoto piškotového těsta nepotřebujete. A nezapomeňte samozřejmě na vhodnou formu.

Způsob přípravy

Do hluboké mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr. Vyšlehejte mixérem. Za stálého šlehání přidejte rostlinný olej a limonádu. Nepřestávejte šlehat a postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva. Míchejte, dokud nebude těsto dokonale hladké. Mělo by být hladké jako zakysaná smetana. Potom se musíte rozhodnout, jestli piškot připravíte v troubě nebo pomalém hrnci.

https://t.me/

Příprava v pomalém hrnci

Mísu v pomalém hrnci vymažte olejem. Nalijte těsto do vymazané mísy. Potom nastavte spotřebič na program pečení a nastavte dobu 50 minut. Po prvním signálu přidejte dalších 50 minut. Piškot tedy budete péct dvakrát po dobu 50 minut. Na konci pečení otočte misku dnem vzhůru a nechte piškot vychladnout postavený na dně.

Příprava v troubě

Piškot můžete upéct také v troubě. Pečte ho při teplotě 180 stupňů po dobu 40 minut. Záleží pouze na vás, jakou formu zvolíte. Myslete jen na to, že toto těsto hodně kyne, takže forma musí být vysoká. Na konci pečení vyzkoušejte špejlí, jestli je piškot hotový. Po upečení ho nechte ještě 20 minut ve vypnuté troubě. Potom piškot vyndejte z formy, otočte ji dnem vzhůru a nechte piškot vychladnout jako u předchozí metody.

Zdroj: t.me

reklamy