Tento sladký zázrak je tradiční a každý ho zná. Jde o oblíbené sušenky, které si můžete velmi jednoduše a celkem rychle připravit doma. Rozhodně si je nemusíte kupovat v obchodě. Z malého množství surovin si připravíte hodně sušenek, které budou chutnat celé rodině. Čajové sušenky jsou tradiční pochoutkou, kterou si jednou za čas s radostí dá každý z nás. Řekneme vám, jak si je můžete upéct doma během chvilky a jen s malým úsilím.
Co budete potřebovat?
Na výrobu sušenek podle tohoto receptu potřebujete:
- 220 gramů měkkého másla,
- 90 gramů moučkového cukru,
- 1 vanilkový cukr,
- nastrouhanou kůru z jednoho citronu,
- 1 celé vejce,
- 2 žloutky,
- 280 gramů hladké mouky,
- 15 gramů potravinářského škrobu.
Na ozdobení sušenek si připravte také hořkou čokoládu a trochu másla. Můžete je mít samozřejmě také samotné nebo zasypané moučkovým cukrem. S čokoládou ale budou chutnat mnohem lépe.
Pracovní postup
Do mísy vložte 220 gramů měkkého másla a důkladně ho vyšlehejte s 90 gramů moučkového cukru, 1 vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Bude to trvat asi 5 minut. Jakmile budete mít ze směsi krásnou pěnu, přidejte 1 celé vejce a 2 žloutky. Míchejte těsto, dokud nebude krásně propojené a homogenní. Potom do mísy prosejte 280 gramů mouky a 15 gramů potravinářského škrobu. Vše rozmíchejte, dokud nebude těsto hladké.
Předehřejte si troubu na 175 stupňů na horkovzduch. Těsto přesuňte do cukrářského sáčku a vytlačte do na plech vyložený pečicím papírem. Vytvarujte těsto do tvaru podkovy. Pečte je, dokud nebudou krásně zlaté. Nechte je vychladnout na pokojovou teplotu. Jakmile budou vychladlé, můžete je k sobě slepit marmeládou jako linecké cukroví. Nakonec jejich konce namočte v rozpuštěné čokoládě a nechte je ztuhnout na pečicím papíru. Nakonec je naservírujte na talířek a vychutnejte si je. Přejeme dobrou chuť! Zdroj: rupanerkonyha.hu