Čajové sušenky si snadno a rychle připravíte doma. Jak?

Tento sladký zázrak je tradiční a každý ho zná. Jde o oblíbené sušenky, které si můžete velmi jednoduše a celkem rychle připravit doma. Rozhodně si je nemusíte kupovat v obchodě. Z malého množství surovin si připravíte hodně sušenek, které budou chutnat celé rodině. Čajové sušenky jsou tradiční pochoutkou, kterou si jednou za čas s radostí dá každý z nás. Řekneme vám, jak si je můžete upéct doma během chvilky a jen s malým úsilím.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu sušenek podle tohoto receptu potřebujete:

  • 220 gramů měkkého másla,
  • 90 gramů moučkového cukru,
  • 1 vanilkový cukr,
  • nastrouhanou kůru z jednoho citronu,
  • 1 celé vejce,
  • 2 žloutky,
  • 280 gramů hladké mouky,
  • 15 gramů potravinářského škrobu.

Na ozdobení sušenek si připravte také hořkou čokoládu a trochu másla. Můžete je mít samozřejmě také samotné nebo zasypané moučkovým cukrem. S čokoládou ale budou chutnat mnohem lépe.

Pracovní postup

Do mísy vložte 220 gramů měkkého másla a důkladně ho vyšlehejte s 90 gramů moučkového cukru, 1 vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Bude to trvat asi 5 minut. Jakmile budete mít ze směsi krásnou pěnu, přidejte 1 celé vejce a 2 žloutky. Míchejte těsto, dokud nebude krásně propojené a homogenní. Potom do mísy prosejte 280 gramů mouky a 15 gramů potravinářského škrobu. Vše rozmíchejte, dokud nebude těsto hladké.

Reklama
rupanerkonyha.hu

Předehřejte si troubu na 175 stupňů na horkovzduch. Těsto přesuňte do cukrářského sáčku a vytlačte do na plech vyložený pečicím papírem. Vytvarujte těsto do tvaru podkovy. Pečte je, dokud nebudou krásně zlaté. Nechte je vychladnout na pokojovou teplotu. Jakmile budou vychladlé, můžete je k sobě slepit marmeládou jako linecké cukroví. Nakonec jejich konce namočte v rozpuštěné čokoládě a nechte je ztuhnout na pečicím papíru. Nakonec je naservírujte na talířek a vychutnejte si je. Přejeme dobrou chuť! Zdroj: rupanerkonyha.hu

Reklama